Gyurcsány Ferenc: Valójában egy nyafogós miniszterelnökünk van

2024.10.20. 11:01
Gyurcsány Ferenc vasárnap reggel ismét élőben jelentkezett be a Facebookon, és keményen kritizálta Orbán Viktort. Szerinte a magyar miniszterelnök folyamatosan „csak nyafog és problémázik, de nem old meg semmit.” A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ideje megválni a „nyafogó fickótól”.

„Valójában egy nyafogós miniszterelnökünk van, ennek állandóan valami baja van” – kezdte Gyurcsány Ferenc vasárnap reggeli élő bejelentkezését.

A DK elnöke szerint, „ha valaki nyafog, az azt jelenti, hogy állandóan problémázik, de semmit sem old meg. És Orbán semmit sem old meg, ha háborúba megy, Hegyeshalomig sem jut el, vagy ha igen, az lesz a vége, hogy kizárják a Néppártból, mi pedig nem kapjuk meg a pénzünket” – fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

Mi a csudának tart egy ország egy olyan kormányfőt, amely a panaszkodáson kívül semmire nem képes? Minek tart egy olyan kormányfőt, aki nagyszerű tervek helyett állandóan védekezik? Őt állandóan megtámadják, hogy egyem a kis szívét

– tette fel a kérdést a politikus.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor „semmit sem ér el, azon kívül, hogy magát nyilván borzasztóan nagynak tartja, saját kis homokozójának szélén ücsörögve”, és közben Magyarország sem jut előre. „Miközben ez a politikai kisember nagynak mutatja magát, valójában nyafog, nyavalyog, veszít, visszavonul, retirál és semmit nem ér el” – fogalmazott.

„Azt gondolnám, hogy rossz ez a kultúra, rossz ez a magatartás, de ami a legrosszabb, hogy nem eredményes. Meg kell már szabadulnunk ettől a nyafogó fickótól. Nem úgy gondolják?” – zárta a videót.