Napsütéses kedd vár ránk, 21 fokig emelkedhet a hőmérséklet

2024.10.22. 06:02
Kedden sok napsütés várható, kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény és fronthatás nem várható. A maximumok 16 és 21 fok között alakulnak.

Nyugaton a rétegfelhőzet makacsabban is megmaradhat, de legkésőbb délután Sopron környékén is kisüthet a nap. Másutt derült, napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A délkeleti, déli szél többnyire mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de északnyugaton és Borsod északi részén kissé hűvösebb is lehet. A HungaroMet előrejelzése szerint kedden kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény és fronthatás nem várható.

A levegőminőség általában kedvezően alakul, de a PM10 koncentrációja az esti, éjszakai órákban átmenetileg megemelkedhet. 

A nemzeti ünnepen, szerdán a pára, köd megszűnése után változóan felhős idő várható keleten többórás, másutt kevesebb napsütéssel. Nyugat-Magyarországon lesz a legtöbb felhő, ott erősen felhős lesz az ég, de estére keletebbre is erősen megnövekszik a felhőzet.

A Dunántúlon délután előfordulhat eső, zápor. Néhol megélénkül az északi, északkeleti szél. Hajnalra általában 5 és 10 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken gyenge fagy is lehet. Délutánra 15 és 20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha időjárás, akkor is Index, weben és mobilappon is!

Megújult az Index időjárás-aloldala, amely mostantól az Index-applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás funkciója, megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index-applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!