„Ne nyúljon hozzám!” – előkerült egy videó az Orbán Viktor beszéde közben történt balhéról

ZS 7204
2024.10.23. 15:05 Módosítva: 2024.10.23. 15:18
Orbán Viktor október 23-i beszéde közben momentumosok megpróbáltak felemelni egy „A Putyin-barát Fidesz elárulta 1956 magyar nemzeti hőseit” feliratú molinót. A többi résztvevő és a biztonsági őrök avatkoztak közbe.

Lapunk elsőként számolt be arról, hogy információink szerint verekedés tört ki Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszédének helyszínén, miután momentumosok bejutottak egy molinóval a Millenáris Parkba. A szervezők ezt a helyszínen megerősítették az Index kérdésére.

Később lapunknak Varsányi Áron, a Momentum szóvivője röviden úgy foglalta össze az esetet, hogy a momentumosok egy putyinos molinót vittek magukkal, amelyet felemeltek, majd azt a jelenlévők, valamint a biztonsági őrök kivették a kezükből, és elküldték őket a helyszínről.

A Momentum emlékeztetni akarta Orbán Viktort

A párt Facebook-oldalán azt közölte, hogy „molinóval emlékeztettük ma Orbánt: »A Putyin-barát Fidesz elárulta 1956 magyar nemzeti hőseit«”. A Momentum közleményében azt írták, hogy „a női aktivisták kezéből az ott állók segítségével csavarták ki a molinót, és vezették ki az aktivistákat.

A videón látszik, amint próbálják felemelni a molinót, de azt a többi résztvevő ezt megakadályozza. Ezt követően a molinó átkerült az egyik kordon túloldalára, de oda már nem engedték az aktivistákat a biztonsági őrök.

Kérem vissza, ne nyúljon hozzám!

– mondta az érintett nő, aki korábban többször is arra hivatkozott a videóban, hogy a molinó a magántulajdona. „Uraim, használják egészséggel, magukra fér a tartalma” – végül így köszönt el a molinó tulajdonosa az őröktől.

Az október 23-i eseményekről tudósító hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép: Orbán Viktor 2024. október 23-án a Millenáris parkban. Fotó: Szollár Zsófi / Index)