Vitézy Dávid keményen kiosztotta a 444-et: Egyáltalán nem újságként viselkedik a Csárdi-ügyben

2024.10.23. 07:30
Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom vezetője keményen beleszállt a 444-be, amiért az LMP-ből kilépett Csárdi Antallal teljes erővel nyomja a lejárató kampányt, ami mögött e legújabb információk szerint akár Lázár János is állhat. Vitézy elmondása alapján ezen egyáltalán nem lepődne meg, viszont hogy a portál miért csinálja, amit csinál, azt nem tudja, de „az nem sajtó, hanem valami egészen más” – írta.

Ahogy arról beszámoltunk az Indexen, Csárdi Antal, az LMP egyetlen egyéni mandátumot – amit megtart – nyert országgyűlési képviselője kilépett a pártból, melyet azzal indokolt, hogy „kibékíthetetlen ellentét van az LMP és az én politikai alapértékeim között”. Korábban egy interjúban konkrétabban azt mondta, hogy amint megtudta, hogy Ungár Péter, az LMP társelnöke „egyezteti a választási stratégiát Rogán Antallal” és Vitézy Dáviddal, egyből döntött.

Vitézy Dávid, a Podmaniczky Mozgalom vezetője többször is reagált már az elhangzottakra, egyik alkalommal azt nyilatkozta, az ő kampányát csak egy Tóni, „Csárdi Tóni támogatta, majd azt, hogy kezd az egész ügy bohózatba fulladni, miután Csárdi egymásután cáfolja meg korábbi állításait.

Legújabb posztjában a 444-ről azt írta, hogy „egyáltalán nem újságként viselkedik ez ügyben”, erre pedig négy pontban szedte össze bizonyítékait:

  • „A kiegyensúlyozottság látszatát is kerülik: egy szót sem ejtenek ebben a videóban arról, hogy a »vádjaikra« két posztban is részletesen reagáltam és az állításaikat cáfoltam az elmúlt két napban.
  • A ma közzétett videó kapcsán nem is kerestek.
  • A videóban ismét az összevissza beszélő, interjúról interjúra mást mondó Csárdi Antal az egyik megszólaló, akitől a 444 valahogy elfelejtette megkérdezni, hogy mégis miként lehet az, hogy minden egyes interjújában mást mond az állítólagos bizonyítékról – hol fénykép, hol nem, hol rajta van Rogán Antal, hol nem, hol engem is érint, hol nem, hol egy pen drive-on van, hol csak látta. Ez egy bohózat.
  • A másik megszólaló Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, aki egy kiadós zsidózás részeként rólam írt posztja kapcsán nyilatkozik a 444-nek – a zsidózás ilyenkor persze nem gond, sőt, tök rendben van, ahogy az is, hogy teljesen alaptalan és mindenféle konkrétum nélküli vádaskodást fogalmaz meg a kampány kapcsán. Erről saját bevallása szerint sincs bizonyítéka, és amit tud, azt a Fideszen belüli harcok részeként hallotta – gondolom, hű barátjától, Lázár Jánostól, akivel épp a hegyvidéki Turul megtartásáért is épp vállt vállnak vetve küzdenek.”

Vitézy ezek után azt a konklúziót vonja le, hogy Csárdit a lejárató kampány szolgálatába állították, ráadásul még a volt LMP-s képviselő sem tudja kizárni, hogy „Lázár János áll az ügye mögött”. Vitézy ezt úgy kommentálta, hogy nem lepné meg, hiszen Lázár több fórumon is elmondta, hogy bosszút fog állni rajta azért, amiért rávilágított a MÁV problémáira.

Azt, hogy a 444 pontosan milyen megfontolások mentén jár el, nem tudhatom, de amit csinálnak, az nem sajtó, hanem valami egészen más – az se szégyen persze, ha egy politikai operáció, csak akkor ne csodálkozzanak, ha ezt innentől én is így kezelem

– zárta posztját a volt főpolgármester-jelölt.