Személyi döntéseket hozott a Fidesz Budapesten, Orbán Viktor és Deutsch Tamás is jelen volt

2024.10.25. 18:59
Orbán Viktor és Deutsch Tamás is részt vett a Fidesz budapesti választmányi ülésén, ahol a szervezet megválasztotta az új elnökséget. A döntés alapján Szentkirályi Alexandra maradt a fővárosi elnök, akinek négy alelnöke lesz. Az egyik az Európai Parlamentben is képviselőként dolgozó Deutsch Tamás.

Pénteken megválasztotta új elnökségét a Fidesz budapesti választmánya, amiről a nagyobbik kormánypárt fővárosi oldala számolt be a Facebookon.

Ennek értelmében Szentkirályi Alexandra budapesti elnök javaslatára Balogh-Madár Emesét, Deutsch Tamást, Földesi Gyulát és Szilágyi Demetert is alelnöknek választották.

A választmányi ülésen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke is részt vett, aki elmondta: a Fidesz Budapesten is Európa legsikeresebb politikai közössége. Hozzátette: a fővárosi politika középpontjában a budapestieket leginkább érintő problémák kell hogy álljanak, és a Budapesten élők ebben számíthatnak is a Fideszre és a kormányra.

Szentkirályi Alexandrát még 2024 áprilisában választotta meg elnöknek a Fidesz budapesti választmánya. Később ő lett a kormánypártok főpolgármester-jelöltje a június 9-i választásokon, ám a voksolás előtt két nappal bejelentette, hogy visszalép a választástól, és arra kérte támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra. Jelenleg a Fidesz frakcióvezetőjeként politizál a Fővárosi Közgyűlésben.