Kigyulladt egy családi ház Kunszentmártonban, bennégett egy férfi

2024.10.27. 09:48
Egy kunszentmártoni családi házhoz riasztották a tűzoltókat vasárnap hajnalban, ahol a tűz eloltása után egy középkorú férfi élettelen testét emelték ki a hálószoba romjaiból. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Kigyulladt egy ötven négyzetméteres családi ház Kunszentmártonban vasárnap hajnalban, ahová két járművel vonultak ki a tűzoltók, hogy megfékezzék a lángokat – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

A katasztrófavédelem helyi munkatársai nagyjából fél óra alatt oltották el a tüzet, az épületből két gázpalackot vittek ki. A tűz miatt a hálószobában a födém leszakadt, az ott lévő középkorú férfi megégett holttestét a romok átvizsgálását követően találták meg. A tűz okát tűzvizsgálati eljárásban vizsgálják.

A tűzoltók közlése szerint a fűtési szezonban több lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, mivel a hideg időben az emberek többet tartózkodnak otthon és már a fűtésszezon is elindult. A tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében a legjobb megoldás egy füstérzékelő beszerzése lehet, amely a tűz keletkezésekor azonnal jelez, így még van időnk cselekedni.