Fojtogatta tanítványait egy nagydorogi tanárnő

2024.10.27. 13:07
Fojtogatta és fenyegette a diákjait egy testnevelő tanár az egyik nagydorogi iskolában. A nő a Tények információi szerint minden indok nélkül támadt rá több 14 éves lányra. A falnak lökte őket, megszorította a nyakukat, egyikőjüknek azt is mondta, hogy megöli, ha szólni mer a szüleinek. Eddig két esetről tudni, az egyik még 2023-ban történt, de a tanuló nem merte jelezni senkinek az esetet, mert félt. A rendőrség nyomozást indított.

Több diákját is bántalmazta egy tanárnő egy nagydorogi iskolában. Egy 14 éves végzős lányt a Tények információi szerint minden ok nélkül lökött a falnak a tanárnő. A diák anyja úgy tudja, a pedagógus megfogta a nyakát, és felnyomta a falra, közben azt mondta a diáklánynak, hogy „ne húzkodja a száját, és ne dirigáljon”.

Mindez állítólag azért történt, mert az öltözőben eltört egy tükör, a fiúk pedig bementek, hogy megnézzék, mi történt. Erre a 14 éves lány megkérte őket, hogy menjenek ki.

A testnevelő tanár ezután megszorította a nyakát, és annyit mondott neki, hogy „Ne húzogasd a szádat, mert úgy megöllek, hogy ennek sem nyoma, sem látszatja nem lesz” – idézte fel a lánya beszámolója alapján a pedagógus szavait a szülő a Tényeknek. A lány elmondta az anyjának, hogy mi történt, és kiderült, hogy nem ő az egyetlen áldozat.

Egy másik osztálytársát még 2023-ban fojtogatta a nő, de a lány nem mert segítséget kérni, mert félt, ha megtudja a testnevelő tanár, hogy mi történt, akkor bajba kerül. Mióta felgöngyölítették az ügyet, nem is mer iskolába menni a tavaly bántalmazott lány. 

A kamaszok azt mondták a csatornának, hogy mióta fény derült az erőszakos ügyre, azóta a tanárnő olyan, mintha kicserélték volna. A gyerekek szülei beszéltek az igazgatóval, és feljelentést is tettek.

A Tények kereste az iskolát az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számonvagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala ingyenes hívható  a 06-80-505-101-es telefonszámon (H, K, CS, P 18:00–22:00, K 8:00–12:00, Sze 12:00–14:00). További információ az egyesület segélytevékenységeiről a nane.hu oldalon található.