Visszavonul Pokorni Zoltán, a Fidesz már meg is találta az utódját

2024.02.23. 20:01
Pokorni Zoltán, a népszerű fideszes politikus helyére alpolgármestere lép, akinek több ellenzéki kihívója is akad a XII. kerületben.

Már hónapok óta lehetett pletyka szintjén hallani arról, hogy a XII. kerületet 2006 óta vezető Pokorni Zoltán nem indul újra a tisztségért, de a hírt még napokkal ezelőtt sem erősítette meg sajtófőnöke az Indexnek.

Pénteken azonban a helyi Fidesz-csoport jelölőgyűlése Fonti Krisztinát, a Hegyvidék alpolgármesterét választotta meg a kormánypártok polgármesterjelöltjének a júniusi önkormányzati választásokra. Erről maga Fonti posztolt Facebook-oldalán.

Bejegyzésében azt írta: 

A hegyvidéki Fidesz-csoport ma este megválasztott polgármesterjelöltnek. Örülök neki, köszönöm, hogy ilyen sokan bíznak bennem, büszke vagyok rá. Nehéz dolgom lesz Pokorni Zoltán után. Húsz éve dolgozom vele, most az a terv, hogy a helyére lépjek. Nem lesz könnyű. 

A jelölt személye persze nem meglepetés azok számára, akik alaposabban figyelték az elmúlt időszakban a XII. kerületi mozgásokat. Fonti egy ideje már aktívabban kommunikált a helyi közéletben Pokorninál a kerület ügyeiről: ő szólalt meg szeméthelyzetről, a Kis János altábornagy utcában talált tüzérségi betontörő gránát által okozott kitelepítésről és a kitörésnapi neonáci vonulással kapcsolatban is.

A Hegyvidéken több kihívója is van a Fidesz jelöltjének: ott indul ugyanis a Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergely, az LMP részéről Kendernai János, míg a Momentum Farkas Csabát indítja. A jobboldalon a Mi Hazánk Binder Csabát ajánlja majd a választók figyelmébe.