Az LMP Szolnokon sem kér az ellenzéki összefogásból, saját polgármestert indít a zöldpárt

2024.03.05. 06:22
Tóth Áron helyi elnököt indítja polgármesterként a júniusban esedékes önkormányzati választáson az LMP. A döntésről a párt társelnöke, Ungár Péter számolt be a közösségi médiában.

Szolnokon sem lesz része az ellenzéki összefogásnak az LMP. A zöldpárt hétfőn ugyanis bejelentette, hogy önállóan, saját polgármesterjelölttel vág neki a júniusi önkormányzati választásnak. 

Ungár Péter, az LMP társelnöke döntésüket azzal magyarázta, hogy szerinte az önkormányzati választásnak nem arról kell szólnia, hogy „két ellentétes oldal csúnyákat mond egymásról”, hanem hogy a településen élők milyen várost, milyen utakat, milyen közterületeket, milyen helyi kultúrát szeretnének.

A pártelnök úgy látja, hogy a Fidesz jelöltje (vélhetően a város jelenlegi polgármestere, Szalay Ferenc) a „múlt embere, aki mellett már elhaladtak a mai problémák”, a többi ellenzéki párt pedig egy olyan személyt támogat, aki „a gyűlölködésen kívül semmilyen konkrétumot nem kínál” a szolnokiak számára. 

Éppen ezért büszke arra, hogy az LMP Szolnokon a párt helyi elnökét, Tóth Áront indítja, aki a többi jelölttel ellentétben „konkrét ügyekről és valódi helyi dolgokról fog beszélni” a kampány idején.

Mint azt korábban megírtuk, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd – Zöldek a város jelenlegi alpolgármestere, a szocialista Györfi Mihály mögé állt be. Az LMP azonban nem az egyetlen párt, amely önállóan mérettetné meg magát Szolnokon, a Momentum ugyanis már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy Miskolczi Lászlót indítják a városvezetői posztért.