Már kiegyezne a csepeli Fidesz a pártból kizárt polgármesterrel

2024.03.11. 15:31
Új fejezetet nyitna a XXI. kerületi Fidesz a pártból korábban kizárt kerületi polgármesterrel annak érdekében, hogy a „testvérháború” véget érjen, és a júniusi választáson a jobboldal nagyobb eséllyel tarthassa meg a kerület irányítását.

A csepeli Fidesz–KDNP a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében önkormányzati választási megállapodást javasol Borbély Lénárdnak – erről tájékoztatta az MTI-t a Fidesz csepeli szervezete. Azt írták:

ennek érdekében félre kell tennünk minden vélt vagy valós ellentétet, múltbéli és jelenlegi sérelmet, az egyéni érdekeket. Tennünk kell érte és komolyan kell vennünk, hogy nekünk Csepel az első!

A pártszervezet azt javasolja: Borbély Lénárd vagy Dudás Zoltán polgármesterjelölt lépjen vissza a másik javára.

A visszalépett polgármesterjelölt a tizenkettőből hét egyéni képviselői körzetet nevezhet meg, ahol az induló polgármesterjelölt visszalépteti saját jelöltjeit. Azt is célravezetőnek tartanák, ha egyetlen egyéni képviselői körzetben sem indulnának egymás ellen.

Az ajánlat szerint Borbély Lénárd Közösen Csepelért Polgári Egyesülete, és a Fidesz–KDNP is külön-külön választási listát állítanak. (A listaállításhoz egyébként a körzetek kétharmadában, ez esetben nyolc körzetben kellene a jelölőszervezetnek egyéni képviselő-jelöltet állítani.)

A XXI. kerületi Fidesz közleménye szerint arra is kötelezettséget vállalnának, hogy az önkormányzati választáson nem működnek együtt „Gyurcsány kitartottjaival”, a baloldallal, és 

a békülés jeleként nem kampányolnának egymás ellen. 

Amint arról korábban beszámoltunk, februárban Csepel önkormányzata nem tudta elfogadni a 2024-es évi költségvetését, mert a baloldal és a Fidesz képviselőinek együttes szavazataival levették a napirendről Borbély Lénárd polgármester erre vonatkozó előterjesztését.

Az Index megkérdezte a városvezetői oldalt, ahol közölték, hogy hivatalosan egyelőre senki nem kereste meg őket, csak a sajtóból értesültek, ami szokatlan gesztus egy ilyen horderejű ügyben, így a nyilatkozatban foglaltakat csak a kapcsolatfelvételt követően tudják érdemben kommentálni.