A Fidesz az MSZP „hülyegyerekezős” korábbi elnökét indítja Dunaújvárosban

2024.04.04. 07:46
Az egykori MSZP-s pártvezető, Magyar András bejelentette, hogy a Fidesz–KDNP és a Jövő Új-Városáért Egyesület (JUVE) közös polgármesterjelöltjeként indul Dunaújvárosban. A volt szocialista politikus korábban azzal vált ismertté, hogy 2022-ben egy magánbeszélgetésben „lehülyegyerekezte” Kálló Gergelyt, az ellenzék közös jelöltjét.

Magyar András közösségi oldalán jelentette be, hogy a Fidesz–KDNP és a Jövő Új-Városáért Egyesület (JUVE) közös polgármesterjelöltként indul Dunaújvárosban a júniusi önkormányzati választásokon.

„Célunk, hogy Dunaújváros öt elvesztegetett év után újra a siker és a fejlődés útjára álljon” – írta Facebook-bejegyzésében a politikus, akinek Mészáros Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője is gratulált.

Magyar András korábban az MSZP helyi szervezetének elnöke volt, majd 2022-ben kénytelen volt lemondani, miután „lehülyegyerekezte” Kálló Gergelyt, az ellenzék közös jelöltjét. 

Az egykori szocialista politikus magánbeszélgetését a botrányairól elhíresült Anonymus hozta nyilvánosságra. Az MSZP korábbi elnöke a beszélgetésben úgy fogalmazott Kálló Gergely jobbikos jelöltről, hogy „egy hülye gyerek, és nem lenne jó, ha nyerne, mert „egy senki” a fideszes jelölthöz, Mészáros Lajos kórházigazgatóhoz képest.

Ahogy arról az Index korábban beszámolt, Pintér Tamás, Dunaújváros jelenlegi városvezetője már tavaly novemberben bejelentette, hogy a Rajta Újváros! Egyesület színeiben újraindul a polgármesteri posztért. Pintér Tamás 2019-ben az ellenzék indulójaként elsöprő győzelmet aratott az önkormányzati választáson. A polgármesteri címet 56 százalékos támogatottsággal nyerte el, és az egyesület tíz jelöltet juttatott be a képviselő-testületbe.