Vitézy Dávid tízezer új bérlakás építésével enyhítene a budapesti lakhatási válságon

2024.04.08. 10:15
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a közösségi oldalán arra tett ígéretet, hogy a következő ciklusban tízezer új bérlakás építését kezdi majd meg, amelyeket az ápolók, szociális és közlekedési ágazatban dolgozók, a tanárok és a közalkalmazottak bérelhetnek majd kedvezményesen.

„Főpolgármesterként vállalom, hogy az ilyen és ehhez hasonló rozsdaövezetekben legalább tízezer megfizethető lakást fogunk fölépíteni” – jelentette ki Vitézy Dávid a Józsefvárosi pályaudvaron állva, a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A főpolgármester-jelölt felhívta a figyelmet arra, hogy egy átlagos budapesti albérlet havi díja átlépte a 250 ezer forintot.

Ápolók, szociális dolgozók, buszvezetők, villamosvezetők, tanárok, rendőrök, tűzoltók, mentősök és a közhivatalokban dolgozók tömegei szembesülnek azzal, hogy a magyar fizetésükből lassan bécsi lakásárakat kell kicsengetniük bérlőként is, saját lakás vásárlására pedig nem is gondolhatnak

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy az önálló életkezdésre vágyó fiatalok, családalapításon gondolkodók sem jutnak megfizethető lakásokhoz a fővárosban.

„Ez nincs így jól! Budapest lakhatási válságának enyhítésére végre valódi megoldások kellenek! A városszerte pusztuló, kihasználatlan rozsdaövezetek észszerű beépítésével megoldást adhatunk a budapesti lakhatási problémákra” – mondta Vitézy Dávid.

„Főpolgármesterként vállalom, hogy az ilyen rozsdaövezetek helyén megfizethető lakásokat építünk. Legalább 10 ezer olyan új szolgálati lakást, melyet ápolók, szociális és közlekedési ágazatban dolgozók, tanárok, közalkalmazottak bérelhetnek majd kedvezményesen, hogy ezzel is enyhítsük Budapest lakhatási válságát. Pártpolitikai csaták helyett végre valóban fejlesszük Budapestet” – zárta sorait a főpolgármester-jelölt.