Nagyon úgy tűnik, hogy a Kutyapárt jelöltje nyeri meg a hegyvidéki előválasztást

2024.04.14. 21:42
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt polgármesterjelöltje nyerheti meg a XII. kerületi előválasztást, a párt társelnöke ugyanis vasárnap este a szavazatok 80 százalékos feldolgozottsága mellett az első helyen áll.

Vasárnap éjfélkor zárul le a XII. kerületi előválasztás. A három polgármesterjelölt közül, úgy tűnik, hogy Kovács Gergelynek van a legtöbb szavazata.

Terdik Roland, az MKKP kommunikációs vezetője az Index megkeresésére közölte, hogy a jelenlegi 80 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 61 százalékát Kovács Gergely, az MKKP polgármesterjelöltje kapta. Azt is elmondta, hogy a második helyen Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület jelöltje, míg a dobogó harmadik fokán a DK és a Momentum közös jelöltje, Farkas Csaba áll.

Bár az összes szavazatot még nem dolgozták fel, sorra érkeznek a közösségi oldalakon a gratulációk Kovács Gergelynek, köztük ellenfelétől, Farkas Csabától is.

Gratulálok Kovács Gergelynek a győzelemhez! Köszönöm vetélytársaimnak, hogy megmérkőzhettünk, és köszönöm minden segítőnek, aktivistának mindegyik fél csapatában, hogy részt vett ebben a mérkőzésben. És nagy köszönet a választóknak, akik ilyen szép számban jöttek és szavaztak!

– fogalmazott a hivatalos Facebook-oldalán.

Farkas hozzátette, hogy számára az a fontos, hogy ebben a versengésben a végén egyetlen csapat maradjon, és csak ő egyedül szálljon versenybe a Fidesz jelöltjével a kerületben, „mert csak így van értelme ebben az eltorzított, igazságtalan választási rendszerben az önkormányzati választásokon indulni”.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt pedig – aki, mint megírtuk, a Kutyapárt jelöltjére szavazott – egy közös képet megosztva csak annyit üzent Kovács Gergelynek, hogy „Jól van ez így”.