„A látványon még a virágok sem tudnak javítani”– Vitézy Dávid ismét üzent Karácsony Gergelynek

2024.05.18. 08:58 Módosítva: 2024.05.18. 09:42
Vitézy Dávid, az LMP – Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért közös főpolgármester-jelöltje szombaton délelőtt posztolt a Facebookon a fővárosban 2019 óta történt kukacsökkentésről.

Be kell fejezni a kukacsökkentést, és be kell vezetni a szelektív hulladékgyűjtést a közterületeken – írja Vitézy Dávid a Facebook-oldalán. Hozzáteszi, hogy mindkettő a programjának része, hogy „kulturált, tiszta, rendezett utcákon sétálhassunk Budapesten”.

A posztjához képeket is csatolt, melyen köztéri szemetesen láthatók. Mint írja, „a látványon még a virágok sem tudnak javítani”.

Ebben a ciklusban 3000 köztéri szemetest szerelt le Karácsony Gergely városvezetése. Ez láthatóan rossz döntés volt

– olvasható a bejegyzésben.

Vitézy Dávid programjában vállalja, hogy 10 000 új szemetest telepít a ciklus végéig, és bevezeti a forgalmas közterületeken a szelektív hulladékgyűjtést.

Kitört a kommentháború

A héten Karácsony Gergely főpolgármester is felszólalt egy villamosfejlesztésről szóló sajtótájékoztatón, melyen kijelentette, hogy „villamosbarátabbá” kell tenni Budapestet, ezért a korábbi hagyományokra építve a jövőben is nagy hangsúlyt kell fektetni a villamosfejlesztésekre.

A prioritásokat négy fő dimenzióban képzelte el ezen a téren: hálózatbővítés, a megállók akadálymentesítése, az alacsony padlós járműflotta bővítése, valamint további új villamosok beszerzése.

Vitézy Dávid „szórakoztatónak” nevezte a főpolgármester állításait, hangsúlyozva: ezek azok a tervek, amelyekért a kampányban megállás nélkül őt kritizálta a főpolgármester.

Értem, hogy Karácsony Gergely egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt, és azt se bánom, ha az általunk előkészített beruházásokat ígéri – de legalább akkor ismerje el, hogy a mi terveinkkel kampányol

– fogalmazott. Vitézy Dávid úgy látja, a budapestieknek érdemes azt is mérlegre tenni, hogy ki lesz képes ezeket a terveket meg is valósítani.

Bejegyzésére nem sokkal később reagált Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke is. Azt írta, szerinte vicces akadályoztatásnak nevezni azt, hogy rávették őket a Műegyetem rakparti villamos áttervezésére, hogy így sokkal több fát lehessen elültetni, és egységes fasor legyen a felső rakparton.

Kicsit agresszív kismalac-tempó bármiféle kritikát azonnal akadályoztatásnak nevezni

– emelte ki a kabinetfőnök.