2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Ungár Péter: Aki rajong a sértett Facebook-posztokért, annak meleg szívvel ajánlom Karácsony Gergelyt

2024.05.23. 13:23
Ungár Péter, az LMP – Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője és társelnöke csütörtök reggel a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében reagált arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt mondta, hogy nincs szükség BKK-rendészetre.

Mint arról korábban beszámoltunk, a budapesti kampányban vita alakult ki arról, kell-e külön rendészet a tömegközlekedési járműveken az utasok és a járművezetők védelme érdekében.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt ígéretet tett rá, hogy megválasztása esetén létrehozza a BKK-rendészetet, Karácsony Gergely szerint azonban vetélytársa összemossa a hajléktalanokat az erőszakos emberekkel, és veszélyesnek is nevezte a javaslatot, mert szerinte nem lehet megcsinálni, hogy amikor valaki megnyom egy gombot a tömegközlekedésben, akkor kijön a rendőr.

A főpolgármester szerint a fővárosi rendészet tudja kezelni a tömegközlekedésen előforduló problémákat.

Ungár Péter Karácsony Gergely kijelentésére csütörtökön a Facebook-oldalán reagált.

Haladunk, elsőre csak elküldte a fenébe Vitézy Dávidot, pusztán a felvetésért, most már legalább odáig eljutottunk, hogy a főpolgármester reagál a kampányban egy tartalmi felvetésre. Bár az állítása annyi, hogy nincs itt semmi látnivaló

– írta.

Ungár Péter egy nemrég készült közvélemény-kutatásra hivatkozva megjegyezte, hogy a budapestiek nyolcvan százaléka nem ért egyet ezzel. Szerinte még az is érdekes kérdés, hogy miként lenne képes a fővárosi rendészet ellátni ezt a feladatot, mivel szerinte Karácsony Gergely regnálása alatt annak létszáma 203 főről 145-re csökkent.

Hogy miért, arra magyarázatot azóta se kaptunk, feltételezem, kellett a pénz a lakógyűlés plakátjaira és a Facebook-posztok hirdetésére

– tette hozzá Ungár Péter.

„Mindenesetre én azt javaslom, aki szeretné, hogy olyan városvezetése legyen Budapestnek, amelyikben legalább az ambíció megvan, hogy a BKV saját utazási feltételeit betartassa, az szavazzon Vitézy Dávidra. Aki rajong a sértett Facebook-posztokért és felelősséghárításért, annak viszont meleg szívvel ajánlom Karácsony Gergelyt” – emelte ki.