2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 1
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Vitézy Dávid: Az éjszakai élettel célzottan is foglalkozni kell

2024.05.23. 08:42 Módosítva: 2024.05.23. 08:47
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerdán bejárta egész Budapestet, 24 óra alatt az összes fővárosi kerületre ellátogatott. Az utolsó előtti állomása a VII. kerület volt, ahol arról beszélgettek, hogy milyen kulturált megoldásokat kellene találni arra, hogy a szórakozni vágyók és a bulinegyed környékén élők számára is otthonos hely legyen Budapest.

Vitézy Dávid szerdán kerületjárásra indult Budapesten. Éjfél körül Erzsébetvárosból, a bulinegyedből jelentkezett be Lajos Bélával és Barna Judittal.

Elmondta, hogy büszke arra, hogy amikor a BKK vezérigazgatója volt, akkor sikerült a Madách teret gyalogossá tenni a Madách-ház és a Károly körút között, és jó lett volna, ha ezt erre tovább tudják folytatni, de az elmúlt 10 évben szerinte nem sok minden történt a hetedik kerületben.

Hozzátette: lenne tere annak, hogy több sétálóutca legyen itt, és a Sétáló Budapestnek legalább ez a része megvalósuljon, hiszen óriási turista- és gyalogosforgalom van ebben a kerületben, de taxik foglalják el az utakat, melyek helyén kiülős teraszok is lehetnének.

Lajos Béla elmondta, hogy Erzsébetváros egy elfelejtett sziget Budapest közepén, és itt a sétálóutcák kialakítása prioritás kellene hogy legyen. Hozzátette még, hogy szerinte a vezetés nem foglalkozik az itt lakókkal.

Barna Judit megjegyezte, hogy semmilyen stratégia nincs jelenleg a bulinegyed ügyében, és ez szerinte nem csak a hetedik kerület problémája, fővárosi szinten kellene kezelni a kérdést.

Vitézy Dávid hangsúlyozta még, hogy össze kell egyeztetni a hetedik kerületi lakók szempontjait és turisták, valamint a szórakozni vágyók, és az éjszakai élettel célzottan is foglalkozni kell.

A múlt heti Magyar Közlöny szerint a kormány megvizsgálta a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét, ennek alapján megállapította, hogy a Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzete, különös figyelemmel a Budapest, VII. kerület Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvényekre, kormányzati beavatkozást igényel.

Orbán Viktor miniszterelnök ezért június 15-ig adott időt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszternek, hogy Budapest, VII. kerület Belső-Erzsébetváros területén vizsgálja meg egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét. Valamint Pintér Sándor belügyminiszternek szintén ezt a határidőt szabta meg arra, hogy a Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítése céljából a szükséges rendőri erőt biztosítsa.