2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Vona Gábor „platós” vitára hívja Magyar Pétert

DSC6989
2024.05.23. 18:26
Odabenn majd megy a közszolgálati vita, kint meg a miénk – invitálta Vona Gábor, a Második Reformkor elnöke Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét egy nyilvános, „platós” vitára május 30-ra a Várkert Bazár elé. A két politikus Vona Gábor posztja alatt kommunikált egymással kommentekben. Egyelőre nem derült ki, hogy Magyar Péter él-e a „platós” vita lehetőségével.

Kommentben érkezett válasz Magyar Pétertől Vona Gábor nyílt levelére, amelyben arra kérte a Tisza Párt alelnökét, hogy legyen hű korábbi ígéretéhez, és vállalja a nyilvános vitát vele.

A Második Reformkor elnökének ma reggeli, a korábbi vitaígéret kapcsán írt nyílt levelére Magyar Pétertől kommentben érkezett a válasz, amelyre Vona Gábor szintén kommentben reagált, és egyúttal „platós” vitára hívta Magyar Pétert a Várkert Bazár elé, a köztévés vita időpontjában.

A Második Reformkort az MTVA által szervezett vitán Pekárné Farkas Emese, a párt gyakorlati listavezetője képviseli majd, ezzel egy időben pedig szerintük megtörténhetne a március óta húzódó vita Vona Gábor és Magyar Péter között. 

A nyílt levélben Vona Gábor főként azt kifogásolta, hogy bár magyar Péter két és fél hónapja ígéretet tett egy nyilvános vita lefolytatására, ehelyett a Tisza Párt alelnöke inkább „a pillanat uralása és a szavazatmaximalizálás” szempontjából kedvező lépéseket tesz. 

Magyar Péter kommentben írt reakciójában azzal érvelt, hogy „ők naponta 6–7 települést látogatnak meg a hét 6 napján, április óta, és ezt is fogják folytatni egészen június 9-ig”. Megjegyezte, ha Vona Gábor is ezt tenné, akkor „nem szerepelne minden második nap az ATV-ben”. Majd kifogásolta, hogy Vona posztjait egyszerre lájkolja Schiffer András és Gyurcsány Ferenc. 

Vona Gábor erre válaszul állt elő az ötlettel, miszerint a vitát mégis megtarthatnák május 30-án, este a Várkert Bazár előtt, hiszen Magyar Péter eleve ott lesz. 

Odabenn majd megy a közszolgálati vita, kint meg a miénk. Aztán mindenki eldönti, melyik érdekli jobban. // Ui.: Megtisztelő, hogy van időd nézni a lájkolóim. Ezek szerint mégsem vagy annyira elfoglalt

– írta Vona Gábor.

Magyar Péter nem reagált érdemben a vita lehetőségére. 

(Borítókép: Vona Gábor 2023. augusztus 17-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)