2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Vitézy Dávid helyretette Karácsony Gergely állításait

2024.05.25. 17:32
Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely főpolgármester két dolgot is félremagyarázott vele kapcsolatban. Az LMP főpolgármester-jelöltje a budapesti utak tarthatatlan állapotára is felhívta a figyelmet.

Vitézy Dávid közösségi oldalán reagált Karácsony Gergely állítására, miszerint nem lehet a helyettese, aki a hajléktalanságot politikai szitokszóként használja.

Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje szerint Karácsony Gergely két dolgot is félremagyarázott. A politikus nem a jelenlegi főpolgármester helyettese szeretne lenni, hanem az utódja. Emellett fontos különbségnek tartja, hogy nem hajléktalanellenes, hanem utasbarát.

A hajléktalanszálló nem szitokszó, akárhogy is próbálja üres moralizálással kiforgatni ezt Karácsony Gergely. Viszont attól senkinek nem lesz jobb a helyzete, hogy elfordítjuk a fejünket, és tudomást sem veszünk a problémáról

– fejtette ki Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.

Mint írta, világosak a BKK utazási szabályai arról, hogy nem lehet utazni az ülést és a járművet beszennyező ruházatban. Hozzátette, hogy a szociális ellátórendszer hiányosságait orvosolni kell, nem a tömegközlekedésre terhelni. Vitézy Dávid szerint a június 9-i önkormányzati választás tétje, hogy marad-e a „semmittevés és annak elfedésére a másokat pellengérre állító üres moralizálás, vagy végre cselekvő és az utasok érdekeiért kiálló főpolgármestere lesz Budapestnek”. 

Az LMP főpolgármester-jelöltje szombaton Tarthatatlan a fővárosi utak állapota, tízszer több útfelújításra van szükség címmel tartott sajtótájékoztatót Kőbányán. Vitézy Dávid az eseményen hangsúlyozta, hogy az útviszonyok nemcsak az autósoknak okoznak kényelmetlenséget, hanem a buszokon utazóknak is, nem beszélve a járművekben keletkező anyagi károkról. 

A főpolgármester-jelölt vállalta, hogy ha megválasztják, évente tízszer annyi fővárosi utat újítanak fel, mint a jelenlegi városvezetés.

A választások egyik legkeményebb csatáját vívják Budapest vezetéséért

A közelgő önkormányzati választáson az egyik legkeményebb csata a főpolgármesteri címért zajlik majd. A június 9-i voksoláson induló jelölteket emiatt arra kértük, mondják el az Index olvasóinak, miért tartják magukat a legalkalmasabb személynek Budapest vezetésére, hogyan látják a főváros jelenlegi helyzetét, és megválasztásuk esetén milyen tervekhez kérik a választópolgárok felhatalmazását. 

Sorozatunk első, keddi részében Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje beszélt fővárosi terveiről, szerdán Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje ismertette Budapesttel kapcsolatos elképzeléseit. Csütörtökön Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje osztotta meg terveit az Index olvasóival, végül Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd–Zöldek, a DK és az MSZP közös jelöltje osztotta meg lapunkkal az elképzeléseit.