2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Macskás képeket tettek a háborús plakátokra, közbelépett a városvezetés

2024.06.05. 08:53
Orosházán gyakorlatilag plakátháború robbant ki, naponta ismétlődik a kormánypárti plakátok letakarása és az azokra helyezett képek leszaggatása.

„Orosházán, az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola előtt található egy, a háború felirattal ellátott fideszes propagandaplakát. A helyi lakosság körében nagy felháborodást keltő, az országszerte is látható hasonló propagandaelemek ellen a Momentum Mozgalom orosházi csoportja és a Válaszd Orosházát jelöltjei közösen felvállalták a gyermekeink védelmében történő cselekvést, és letakarták a plakátot egy kedves cicás képpel” – olvasható a párt közleményében.

A közterület-felügyelők eltávolították a takarást, de a helyi szülők, „akiket szintén zavar a háborús retorika, saját kezdeményezésükre, gyermekeik bevonásával ismételten letakarták a plakátot.

Ezzel gyakorlatilag egy plakátháború robbant ki a városban, amelyben a gyermekvédő szülők és a Momentum tagjai a takarás mellett állnak, míg a fideszes városvezetés azzal szemben. A letakarás-leszaggatás azóta naponta ismétlődik.”

Az Orosházi Momentum úgy látja, hogy „a háborús félelemkeltés és a propaganda helytelen, különösen iskolák és gyermekek közelében. Elítéljük a városvezetés gyakorlatát, és továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy védelmezzük polgártársaink, különösen a fiatalabb generációk mentális és érzelmi biztonságát.”