2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Gyurcsány Ferenc: A Fidesz Vitézyvel és Magyarral „hekkeli meg” a választást

2024.06.07. 12:13
A DK elnöke szerint a jobboldal egész eddigi kampánya csak színjáték volt, de a Tisza Párt alelnökét is Orbán Viktor beépített emberének tartja. Szerinte a kormány épp most rajzolja újra az ellenzéki pozíciókat, úgy, ahogyan azt az érdekük kívánja.

Véget ért a színjáték, a Fidesz előválasztását Vitézy Dávid nyerte – így összegezte pénteki sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje visszalépett a választások hajrájában

Gyurcsány szerint a „kiábrándult” Magyar Péter és Vitézy Dávid is a Fidesz érdekét szolgálja. „Ma kiderült, ez nemcsak úgy néz ki, hanem így is van. Mindketten a Fideszt szolgálták. Fellépésükkel az ellenzéki pozíciókat rajzolják újra a Fidesz érdekeinek megfelelően” – mondta Gyurcsány Ferenc a sajtó képviselői előtt. Hozzátette:

A Fidesz „tandemben akarja meghekkelni” a választást a beépített embereivel.

Szentkirályi Alexandra Gyurcsány véleménye szerint nem állt szemben Vitézyvel, és fordítva. Gyurcsány szerint a budapestiek előtt csak színjátékot játszottak.

Amint arról beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP jelöltje pénteken reggel bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-választástól, támogatóitól pedig azt kérte, hogy vasárnap Vitézy Dávidra szavazzanak.