Karsai Dániel az otthonában szavazhatott a választáson

2024.06.09. 17:32
Karsai Dániel, a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász a saját otthonában szavazhatott a június 9-i választásokon.

Karsai Dániel már a választás reggelén is közzétett egy posztot, pár nappal ezelőtt pedig Magyar Péterhez intézett kemény kérdést.

Most a hvg.hu számolt be arról, hogy Karsai Dániel is leadta szavazatát vasárnap. Az alkotmányjogász egy mozgóurna segítségével, a segítője közreműködésével a saját ágyában tudta behúzni az X-et.

Az alkotmányjogász több korábbi bejegyzésében pedig már írt arról, hogy kire szavaz. Először azt közölte, hogy az EP-választáson a Momentumra szavaz, majd az ATV vitája után azt is elmondta, hogy a fővárosi közgyűlésben is nekik adja a voksát. 

Az pedig a pénteki, Magyar Péterhez címzett posztjából derült ki egyértelműen, hogy a főpolgármester-jelöltek közül Karácsony Gergelyé lesz az ő voksa. Ezzel kapcsolatban utóbb, vasárnapi írásában megjegyezte azt is: „Remélem, hogy Vitézy Dávid elvitathatatlan szaktudása más módon felhasználható lesz a következő öt évben.”

Június 9. történelmi nap, hiszen első alkalommal tartják egy időben az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Kövesse az eseményeket az Index percről percre tudósításában. Böngéssze az Index választási mellékletét, amelyben mindent megtalál az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról! Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várjuk önöket!