2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Menczer Tamás: Ilyenkor az első szó a köszöneté

ZS 5464
2024.06.09. 20:49
Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a kormánypártok eredményváróján köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a szavazáson, valamint azt is elmondta, hogy szerinte a magas részvételi arány azt mutatja, hogy az emberek megértették, hogy mi a választás tétje.

„Ilyenkor az első szó a köszöneté. Szeretnénk mindenkinek köszönetet mondani, aki részt vett a mai választáson, és leadta a szavazatát” – mondta Menczer Tamás a Fidesz–KDNP eredményváróján a szavazás lezárulta után. 

Elmondta, hogy ami a választási részvételt illeti, látható, hogy ez minden idők legmagasabb részvétele, akár önkormányzati választásról, akár európai parlamenti választásról beszélünk.

Ez azt mutatja, hogy a magyar emberek megértették, hogy mi a választás tétje. A választás tétje az, hogy háborút vagy békét akarunk

– jegyezte meg.

Ezek után köszönetet mondtak azoknak, akik támogatták a kormánypártokat, valamint külön köszönetet mondtak az 50 ezer önkéntesüknek, a helyi választási bizottság tagjainak és a szavazatszámlálóknak is.

Június 9. történelmi nap, hiszen első alkalommal tartják egy időben az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. Kövesse az eseményeket az Index percről percre tudósításában. Böngéssze az Index választási mellékletét, amelyben mindent megtalál az önkormányzati és az európai parlamenti választásokról! Cikkek, felmérések, kisokos, jelöltek – egy helyen a legfontosabb információk. A voksolás napján keresse nálunk a részvételi adatokat, az eredményeket térképekkel és mandátumokkal, valamint kövesse az este hét órakor kezdődő stúdióbeszélgetésünket, amelyben helyszíni bejelentkezésekkel és szakértők elemzéseivel várjuk önöket!

(Borítókép: Menczer Tamás. Fotó: Szollár Zsófi / Index)