2024. június 26. 18:00
Szlovákia 1
Románia 1
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna 0
Belgium 0
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Magyar Péter: Ami itt történt, az politikai földindulás

D  HR20240609073
Magyar Péter az európai parlamenti és az önkormányzati választások éjszakáján tart beszédet.

Cikkünk frissül.

Magyar Péter köszönetet mondott az aktivistáknak és mindenkinek, aki segítette, támogatta őket.

Ami ma történt, ugyan még nem látjuk a végeredményt, még küzdünk a budapesti közgyűlésben az aranyéremért, ami látszik, az az, hogy ez az orbáni hatalomgyárnak ma a Waterlooja, a vég kezdete

– jelentette ki a politikus, aki gratulált a jelöltjeiknek.

„Van mire szerénynek lennünk, ami itt történt, az politikai földindulás. Szembeállt egymással a hazugság és az igazság, a propaganda és a tiszta beszéd, a korrupció és a tiszta közélet, a Türk Tanács és Európa, a Kelet és a Nyugat, a múlt és a friss erő, Deutsch Tamás és Tarr Zoltán, a kissé megöregedett, megszürkült, kicsit sárga, kicsit savanyú, kicsit pocakos, Fiatal Demokraták Szövetsége, és az a Tisza Párt, ami be fogja bizonyítani a következő napokban, hetekben, hónapokban minden magyar embernek, hogy a politika lehet szép, hasznos, igazságos, őszinte” – sorolta Magyar Péter.

Magyar Péter úgy látja, a következő országgyűlési választásokon egy potens kihívója van a kormánypártnak, ez pedig a Tisza.

Arról beszélt, hogy a Fidesz soha ennyire nem rugaszkodott el a valóságtól, gyűlöletkeltéssel, hazugsággal és félelemkeltéssel, illetve soha nem próbálta meg hatalmi eszközeit ennyire a politikai ellenfelei ellen fordítani. Ugyanakkor a Fidesz soha ilyen gyenge eredményt nem ért el EP-választásokon, mint most.

Azt is mondta: nem tudni még, hogy ki lesz a főpolgármester, de ez „nem a mi problémánk”, viszont a Tisza Párt igazi kihívóvá vált,

Budapesten a Tisza Párt nélkül nem történhet semmi.

A ma este legyen az örömé, a felszabadult ünneplésé, Magyar Péter szerint talán sokan visszanyerték a hitüket, hogy lehet egy másfajta Magyarországot építeni, amely nem a megosztottságon, hanem az összefogáson nyugszik, a szereteten és a békességen, ahol jó élni, megszületni, gyermeket nevelni. Megköszönte mindenkinek, aki a szavazatával vagy bármilyen segítséggel hozzájárult a Tisza Párt eredményeihez.

„Hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk”

„Szép volt, Peti” – skandálták a résztvevők, majd Magyar Péter azzal folytatta, megígérheti, hogy holnap egy napot mindenki pihen, utána elkezdenek azon dolgozni, hogy amikor a következő országgyűlési választás lesz, „bármikor is legyen az, miniszterelnök úr”, készen lesznek egy olyan csapattal, programmal, amire a magyar emberek milliói, a magyar emberek többsége szavaz jó szívvel.

Nem azt fogjuk kérni, hogy szavazzatok az óellenzékre, a kék Fideszre vagy a narancs Fideszre, vagy valamelyik szatellitpártjára. Azt fogjuk kérni, hogy szavazzatok arra a programra, arra a társadalmi szerződésre, amit veletek fogunk írni

– hangsúlyozta Magyar Péter, leszögezve: nem hazudnak olyanokat, hogy öt év múlva utolérik Ausztriát. Azért fognak keményen dolgozni, hogy az uniós pénzekkel, az adófizetői pénzekkel, a magyar emberek munkájával egyről a kettőre jussanak.

Most már hivatalosan is a legnagyobb ellenzéki párt vagyunk, alig pár százezer szavazat választ el minket a 14 éve korlátlan uralommal rendelkező kormánypárttól

– jelentette ki Magyar Péter, jelezve, hogy ezt nulla forintból érték el, tizenkét tagból álló párttal, önkéntesekkel érték el.

Magyar Péter kitért arra is, hogy a magyar emberek békések, türelmesek, szívesen beszélgetnek a propagandával, de nem fogják eltűrni, hogy a köztelevízió elhallgatja őket, „ennek vége van”. „Várom a meghívásokat holnapra vagy keddre a köztelevíziótól, a TV2-től, a Hír TV-től, a megyei lapoktól, az Indextől, az Origótól, az ATV-től, a Mandinertől, a Demokratától, a Borstól és a Magyar Nemzet című pravdától is” – sorolta a Tisza alelnöke. Lapunk egyébként hétfőn reggelre meghívta Magyar Pétert, de ő nemet mondott.

Magyar Péter azt mondta, hogy szerveznek még majd egy ünneplést a Tisza Párt szavazatszámlálóinak is, ahová majd várnak minden magyar embert is. Arról beszélt: 200 rendezvényük volt 8 hét alatt, és hálás azért, hogy nem hallgatott a szirénhangokra, mert ennél több tapasztalatot nem tudtak volna gyűjteni, mint az országjárásukkal.

Szimpatizánsainak kijelentette: bízzanak egymásban, és higgyenek abban, hogy

közelebb van a változás, mint tegnap volt.

Magyar Péter szerint bebizonyították, hogy az ország nem az Orbán Viktoroké, a Rogán Antaloké, a Tiborcz Istvánoké, a Mészáros Lőrinceké, nem a Döbrögiké, hanem a Görgei Artúroké, a Hunyadiaké, a Kossuth Lajosoké, a 48-as és 56-os szabadságharcosoké, és minden magyar Ludas Matyi hazája.

Kijelentette, hogy lépésről lépésre, tégláról téglára visszaveszik az országot, és egy modern, európai, illetve demokratikus, élhető Magyarországot építenek.

(Borítókép: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt [Tisza Párt] EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati és európai parlamenti [EP-] és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én. Fotó: Hegedüs Róbert / MTI)