Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

A fideszes jelölt lepofozta női riválisát

2006.08.11. 15:46
Molnár György, a Fidesz és a KDNP jelenlegi önkormányzati képviselője kopogtatócédula-gyűjtés közben megverte az I. kerületi lokálpatrióták jelöltjét, Árendás Mónikát. A képviselőjelölt-nőnek beszakadt a dobhártyája. A Fidesz visszavonja Molnár jelöltségét, ha bebizonyosodik, hogy a bántalmazás megtörtént.

Tettlegességig fajuló szóváltásba keveredett I. kerületi Zsolt utcában két önkormányzati képviselő-jelölt. A nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett jelölt nő azt állítja, hogy a Fidesz jelenlegi képviselője egy letört ablaktörlőlapáttal verte őt.

Áthelyezték

Árendás Mónika az MTI-nek küldött közleménye szerint a konfliktus egy korábbi személyes sérelem miatt alakult ki. Az I. kerületi lokálpatrióták jelöltje azt írta, hogy a kopogtatócédula-gyűjtés közben egy korábbi, rá nézve kedvezőtlen hivatali döntést rótt fel Molnár Györgynek. Árendás szerint ugyanis a férfi közrejátszott abban, hogy őt nővéri munkakörében áthelyezték. A nő szerint akkor fajult el a beszélgetés, amikor a történteken vitatkoztak.

Letörte a lapátot

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese az ügyről az MTI-nek pénteken azt mondta: egy 53 éves férfi, akit a sajtóügyeletes "független képviselőjelöltként" említett, szóváltás közben letörte az önkormányzati képviselőjelölt, egy 39 éves nő gépkocsijának ablaktörlőlapátját, majd a nőt tettleg bántalmazta. A sértett feljelentést tett, amelynek alapján az I. kerületi rendőrkapitányság garázdaság gyanújával eljárást indított a férfi ellen. Az orvosi szakvélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel beszakadt a dobhártyája - mondta el a távirati iroda érdeklődésére a naphegyi orvosi rendelő nővére.

Csak később derül ki

Molnár György az Index kérdésére azt állította, hogy az igazság csak augusztus 20. után fog kiderülni, addig ugyanis kezdődő szabadsága miatt nem kíván az ügyről nyilatkozni. A képviselő szerint ugyanis bárki bármit mondhat az MTI-nek, arra neki nem kötelessége reagálni.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője elmondta, hogy a pártvezetés az ügyet egyelőre nem ismeri, a párt azonban az erőszak minden formáját elítéli, bárki is követi el. A Fidesz budapesti szervezete pénteken késő délután közleményt juttatott el az Indexhez, amelyben ezt írják: "sajtóban megjelent hír szerint Molnár György, a Fidesz-KDNP I. kerületi képviselőjelöltje egy vita során tettlegességhez folyamodott. Úgy gondoljuk, hogy a tettlegesség nem politikushoz méltó viselkedés, még akkor sem, ha provokálják. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a bántalmazás valóban megtörtént, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség elítéli a képviselőjelöltjének tettét és visszavonja jelölti státuszát".

Nehéz nap

A Várkerület önkormányzatában éppen csütörtökön szintén stresszes nap volt. A képviselő-testület fegyelmi eljárást indított Nagy Gábor Tamás, Budavár fideszes polgármestere ellen, és felfüggesztette állásából. A döntésnél a fideszes képviselők távol maradtak az üléstől. A vizsgálatot Vaskor László MDF-es alpolgármester kezdeményezte egy három évvel ezelőtt született, a Várbazárt érintő tulajdonosi döntés miatt.