Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Pártmegrovást kapott Zuschlag János

2004.10.24. 14:48
Egy 65 éves Bács megyei népművelő került a képviselőségéről lemondott Zuschlag János helyére. Zuschlagot vasárnap megrovásban részesítette a párt. A párt tagjainak számát keveslő Hiller István és az MSZP elnöksége tagtoborzó kampányba kezd a következő hónapokban.
Az MSZP fegyelmi tanácsa vasárnap megtárgyalta a tisztségéről lemondani kényszerülő Zuschlag János ügyét, az országos választmány pedig új politikust választott a megüresedő képviselői helyre. Az Index úgy tudja, hogy Zuschlag megrovást kapott. (A legenyhébb szankció a fegyelmi, majd a megrovás következik, továbbá a fegyelmi testület dönthet úgy, hogy szigorúbb esetben visszahívják párttisztségeiből a vétkező politikust, vagy a legszigorúbb büntetésként ki is zárhatják a pártból).

A fiatal, a szakszervezetis, a népművelő

A vészkorszak áldozatain viccelődő, majd képviselőségéről lemondani kényszerült szocialista politikus helyére az országos választmány egy 65 éves bács megyei népművelőt választott. Az első körben három politikusra adták le szavazatukat a választmányi tagok. Lukács Zoltán, a fiatalokból álló Mozaik Klub tagja, Vadász János volt szakszervezeti vezető és Alföldi Albert közül - a második fordulóban - az utóbbit választották meg képviselőnek.

Toborzó körútra indulnak

Hiller István az MSZP elnöke az országos választmányi ülésen bejelentette, hogy a párt vezetői országjáró körútra indulnak, és minden egyes megyét felkeresnek annak érdekében, hogy bővüljön a párt taglétszáma, és újabb szervezetek alakuljanak. Hiller elmondta, hogy "minden egyes megyébe, minden egyes jelentősebb településre" el akarnak jutni, mert a párt által kitűzött célokat csak "folyamatosan bővülő taglétszámmal lehet elérni".