Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

Négy SZDSZ-s álküldött Szabolcsban

2008.03.27. 18:13
A szabolcsi SZDSZ négy olyan küldöttet talált, aki nem volt ott 2007-es tisztújító küldöttgyűlésen, nevét mégis aláírták a jelenléti íven. A Hír Tv megszólaltatta Bíró Árpádnét, aki azt mondta: hat éve nem vett részt a küldöttgyűléseken. Az Index birtokában lévő jelenléti íveken Bíró Árpádné neve mellett 2005-ben és 2007-ben eltérő kézírással szerepel aláírás.

Immár négyre emelkedett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei álküldöttek száma. Az SZDSZ 2007-es tisztújító küldöttgyűlésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei küldöttek száma 45 volt. Ebből a helyszínen, a regisztrációs íveken 33 küldött neve mellett szerepel aláírás. Közülük négyen úgy nyilatkoztak, hogy nem voltak jelen a küldöttgyűlésen - írta közleményében Jüttner Csaba az SZDSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Jüttner bejelentette, hogy a választmány elnökeként - ahogy a korábbi esetben - rendőrségi bejelentést tesz.

A Hír tv Bíró Árpádnét is fiktív tisztújítóként azonosította. Noha a kemecsei asszony állítja, nem volt a 2007-es küldöttgyűlésen, szignója mégis szerepel a jelenléti íven. A Hír TV-nek azt nyilatkozta: sejthették, hogy nem megy el, mert hat éve volt utoljára küldöttgyűlésen.

Ha Bíró Árpádné tényleg nem volt hat éve küldöttgyűlésen, akkor helyette valaki korábban is aláírta a jelenléti ívet. Az Index birtokában van az SZDSZ 2005-ös szegedi és 2007-es, Kóka Jánost elnökké választó küldöttgyűlésének jelenléti íve. Ezeket összehasonlítva jól látható, hogy Bíró Árpádné neve mellett eltérő kézírással szerepelnek az aláírások.

A 2007-es és a 2005-ös küldöttgyűlés jelenléti ívén látható, hogy eltérő kézírással szerepel az aláírás Bíró Árpádné neve mellett (nagyításhoz kattints a képre)

Igaz, Bíróné legalább hivatalosan is SZDSZ tag, szemben a a gulácsi polgármesterrel, Vass Alberttel, akiről viszont időközben kiderült, hogy semmi köze a párthoz, soha nem volt tagja az SZDSZ-nek, így nem lehetett küldött sem. A neve mégis szerepelt az elnökválasztás jelenléti ívén.