Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Torgyán szerint is tisztújítás a gyógyír az SZDSZ bajaira

2008.03.25. 12:44
Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes a pálya széléről bekiabált az SZDSZ-es botrányba, és azt mondta, tisztújításra van szükség a liberálisoknál. Még Kóka János bejelentése előtt mi is megkérdeztünk három, legalább ennyire érintett politikusveteránt arról, hogyan látják a szabad demokraták helyzetét.
Torgyán az FKGP főtitkári posztjáért versengett

Torgyán József a Független Kisgazdapárt egykori elnöke szerint egyértelmű, hogy a liberálisoknak csak egy lehetőségük van a kialakult helyzet kezelésére: egy megismételt tisztújítás. Az ügyvédként praktizáló volt politikus egy kisgazda példát is talált tarsolyában, ami hasonlatos a szabad demokraták tavalyi elnökválasztásához.

Torgyán a párt (FKGP) főtitkári posztjáért versengett Oláh Sándorral, a második fordulós eredmény először Torgyánnak kedvezett, a vesztes újraszámolást kért, ami viszont döntetlent hozott, amikor harmadjára számolták össze a voksokat, egy szavazattal Oláh Sándor nyert. "Ötvenszázalékos támogatottsággal nem lehet egy pártot vezetni, így már tavaly új elnökválasztást kellett volna tartani a párt stabil működéséhez" - nyilatkozta a politikusveterán.

Karsai József, aki végigkísérte a kisgazdapárt agóniáját azt mondta, felháborítónak tartja, hogy a nyilvánvalóan csalással elnökké választott Kóka János Fodor Gáborral próbálja elvitetni saját balhéját. "Hogy van pofája Kókának Fodort vádolnia, amikor titkos szavazás zajlott?" - üvöltötte a telefonba a szenvedélyes politizálási stílusáról ismert egykori búzaégető.

Karsai úgy látja, Kóka János rossz orvos, alkalmatlan vállalkozónak, pártelnökként pedig illegitim. Szerinte minden aláírása érvénytelen, és érthetetlen, hogy képzeli ráerőszakolni az országra a magánbiztosítókat, amikor "törpepártján" kívül senki nem akarja azt.

Az SZDSZ-en már egy tisztújítás sem segít, véli Thürmer Gyula

Az SZDSZ-en már egy tisztújítás sem segít, véli Thürmer Gyula. A Munkáspárt elnöke húszéves elnöki tapasztalattal a háta mögött úgy látja, ha valakinek a legitimitása megkérdőjelezhető, akkor azon már nem segít egy tisztújítás sem. Thürmer ugyanakkor úgy látja, az SZDSZ-eseknek csomagolniuk még nem kell, mivel az MSZP-nek még szüksége van rájuk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?