Mégis távozik Bárándy?

2004.09.23. 08:27
Távozik, marad, mégis megy - két hónap alatt másodszor került szóba Bárándy Péter igazságügy-miniszter távozása. Először ő maga jelezte, hogy megválik posztjától, mert vállalt programját teljesíthetetlennek érezte. Később arról beszélt, hogy mégis marad. A Népszava most arról ír, hogy a miniszter szerdán közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttel, döntött: nem kíván részt venni a kormány munkájában.
A Népszava hivatalosan meg nem erősített információi szerint Bárándy Péter igazságügy-miniszter szerdán bejelentette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltnek, hogy az új kormány munkájában nem kíván részt venni.

A lap részleteket nem közölt. Már júliusban szóba került, hogy távozik az igazságügy-miniszter. Bárándy több sajtónyilatkozatban is jelezte, hogy ha a kormányalakításkor vállalt programja nem teljesülhet, le kell vonnia a konzekvenciákat.

Augusztus elején aztán kiderült, Bárándy Péter mégsem távozik posztjáról. Ezt azután közölte, hogy augusztus 3-án megbeszélést folytatott Medgyessy Péterrel.

"Ígéretet kaptam a miniszterelnöktől, hogy a két és fél éve elkezdett igazságügyi reform folytatódni fog és számomra a miniszterelnök szava biztosíték" - mondta ekkor Bárándy.