Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis távozik Bárándy?

2004.09.23. 08:27
Távozik, marad, mégis megy - két hónap alatt másodszor került szóba Bárándy Péter igazságügy-miniszter távozása. Először ő maga jelezte, hogy megválik posztjától, mert vállalt programját teljesíthetetlennek érezte. Később arról beszélt, hogy mégis marad. A Népszava most arról ír, hogy a miniszter szerdán közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölttel, döntött: nem kíván részt venni a kormány munkájában.
A Népszava hivatalosan meg nem erősített információi szerint Bárándy Péter igazságügy-miniszter szerdán bejelentette Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltnek, hogy az új kormány munkájában nem kíván részt venni.

A lap részleteket nem közölt. Már júliusban szóba került, hogy távozik az igazságügy-miniszter. Bárándy több sajtónyilatkozatban is jelezte, hogy ha a kormányalakításkor vállalt programja nem teljesülhet, le kell vonnia a konzekvenciákat.

Augusztus elején aztán kiderült, Bárándy Péter mégsem távozik posztjáról. Ezt azután közölte, hogy augusztus 3-án megbeszélést folytatott Medgyessy Péterrel.

"Ígéretet kaptam a miniszterelnöktől, hogy a két és fél éve elkezdett igazságügyi reform folytatódni fog és számomra a miniszterelnök szava biztosíték" - mondta ekkor Bárándy.