Klaudia
-4 °C
2 °C

Batiz cége nyolcmillió forintot kaphat egy hónapnyi munkáért a MeH-től

2007.06.25. 17:07
A Miniszterelnöki Hivatal Batiz András tanácsadó cégével megbízási keretszerződést kötött, amely szerint a volt kormányszóvivő a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői számára tart tréningeket prezentációs készségeik javítására, illetve felkészíti őket a médiában való megjelenésekre.

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta, a Batiz András cégével június 7-én kötött megállapodás hangsúlyozottan keretszerződés, előre meghatározza, hogy meddig szól és hogy összességében legfeljebb mennyi tréninget rendelhet meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batiz Consulting Kft.-től.

Azt azonban, hogy ténylegesen hány órát tart majd a cég, az a Miniszterelnöki Hivatal megrendeléseitől függ: a szerződés csak a maximumot határozza meg. A kormányszóvivő elmondta, a keretszerződés az év végéig szól, és legfeljebb 160 órára. Az óradíj nettó 49 900 forint, ami az összes költséget - alkalmazottak, technika, iroda, rezsi - tartalmazza. Ezért a pénzért Batiz a miniszterelnöki kabinetiroda vezetői számára tart tréningeket prezentációs készségeik javítására, illetve felkészíti őket a médiában való megjelenésekre.

Ez összességében azt jelenti, hogy a megrendelés értéke még akkor sem éri el a közbeszerzési értékhatárt, ha a Miniszterelnöki Hivatal a teljes keretet kimeríti. A kormányszóvivő kitért arra, Batiz András elismert szakember, megbecsült tagja volt a miniszterelnök csapatának is, ahonnan azért vált ki nem sokkal a választási győzelem után, mert gyermeke született, és szeretett volna több időt tölteni a családjával. Szaktudására azonban továbbra is igényt tart a Miniszterelnöki Hivatal.