Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Budai és Daróczi a reformok arcai

2007.06.17. 15:40
Budai Bernadett politikai elemző és Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője hétfőtől a kormányszóvivők. Gál J. Zoltán szerint két nem szópárbajban edzett emberről van szó, akik tiszta lappal indulnak, maguk is értik, így meg tudják értetni az emberekkel a reformfolyamatokat.

Hétfőtől Budai Bernadett politikai elemző és Daróczi Dávid, a Kormányszóvivői Iroda vezetője a kormányszóvivők, jelentette be vasárnap Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. Elmondta, hogy a pénteken bejelentett kormányátalakítás célja is a kormány teherbírásának erősítése volt, hogy tudják tartani a reformok tempóját a ciklus végéig. Ehhez pedig az is szükséges, hogy pontosan el tudják mondani, mit tesznek, tette hozzá.

A két kormányszóvivő kiválasztásáról elmondta, hogy nem szópárbajban edzett emberek, tiszta lappal indulnak, maguk is értik, így meg tudják értetni az emberekkel a reformfolyamatokat, „ők lesznek a reformok arcai”.


Klikk a képre!

Budai Bernadett bemutatkozásában elmondta, hogy a két csapatról eddig a pálya széléről fogalmazott meg véleményt, melyek olykor kritikusak voltak, most azonban beáll abba a csapatba, amelyikkel egyetért, ahova „húzza a szíve”. Céljaként fogalmazta meg, hogy közelebb vigye a politika világát az emberekhez, valamint hogy megértesse, mit és miért tesz a kormány.

„Eddig a háttérben voltam, mostantól engem fognak kérdezni” – kezdte bemutatkozását Daróczi Dávid. Kifejtette, hogy a felkérést azért vállalta el, mert szereti a hazáját, és most dől el, hogy az elkövetkező 10-15 évben Magyarország a sikeres országok közé fog-e tartozni. Szerinte ebben a koalíció politikája segíthet, és mindenkinek tennie kell érte.

Gál J. Zoltán bejelentette azt is, hogy júliustól ismét naponta tartanak kormányszóvivői tájékoztatót, ezeken Budai és Daróczi felváltva találkoznak majd a sajtó képviselőivel. A két kormányszóvivő közti pontos munkamegosztást várhatóan meghatározza majd szakismeretük, így Budai társadalompolitikáról, Daróczi pedig gazdaságpolitikáról kommunikálhat majd, a területek felosztásáról azonban ők maguk döntenek rövidesen.