Auguszta
-7 °C
0 °C

MSZP: Belső viták és milleniumi üzenet

2000.11.14. 16:44
Az MSZP elnökségi ülése nem foglalkozott Csintalan Sándor olajügyekben való állítólagos érintettségével, illetve azzal, hogy egy harmadik kerületi képviselő kapcsolatba került a lakásmaffiával. Kiss Péter szerint Sándor Istvánnak nincsenek bizonyítékai, az MSZP az olajügyekben nem érintett.
A meghirdetettel ellentétben nem Kovács László tartotta a szocialisták keddi sajtótájékoztatóját, hanem Kiss Péter. Újságírói kérdésre reagálva cáfolta, hogy Kovács távolmaradása összefüggne Németh Miklós tegnapi tévényilatkozatával.

Az exminiszterelnök nem vállal tisztséget a pártban
Az Aktuális kedd esti adásában Németh Miklós kifejtette, hogy azért nem vállalt semmilyen párttisztséget, mert a Kovács László vezette MSZP képtelen a megújulásra.

Az Indexnek sikerült elérnie a pártelnököt, aki elmondta, hogy még nem látta az ominózus interjút, de nem is kíván a sajtóban reagálni. Az ügyet négyszemközt szeretné megbeszélni Németh Miklóssal. Az elnökség ülésén sem került szóba az exminiszterelnök nyilatkozata.

Milleniumi üzenet

A párt kidolgozta ún. milleniumi üzenetét, amely hét pontban tárgyalja az MSZP által legégetőbbnek tartott problémákat. Ezek a társadalom kettészakadása illetve az elöregedés, a lakosság egészségi állapotának javítása, a humánpolitika fejlesztése, a vidék felemelése, a cigányság helyzetének megoldása, a határon túli magyarság támogatása és a nemzeti kultúra felemelése. A novemberi kongresszusra meghívást kap az SZDSZ, az Agrárszövetség, a Munkáspárt és a szociáldemokraták, de szövetségi kérdések még nem kerültek szóba az elnökség ülésén.

Kiss Péter elmondta, hogy nagy hangsúlyt kap a párt vezetőjének kongresszusi beszédében a közélet megtisztítása.

Kongresszus a neten

Aki kíváncsi arra, hogy mi fog történni az MSZP kongresszusán, és van internet- hozzáférése, az a világhálón is figyelemmel követheti az eseményt. Sőt, egy ,,üzenőfalon" keresztül véleményünket is közölhetjük. Akinek pedig még ez sem elég, az megtekintheti a szocialisták fényképalbumát a világhálón.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!