Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2008 végéig zárják le a Kálvin teret

2007.02.28. 13:24
Ma még csak egy parkolót, áprilisban az egész Kálvin teret lezárják a metróépítés miatt, de a Fővám téren is korlátozások lesznek a forgalomban egészen 2008 végéig. Menetrend és kerülőútvonalak.

Megkezdődtek a 4-es metró építésének pesti munkálatai is, ezért a belváros több pontján forgalomkorlátozások lassítják a forgalmat változó mértékben egészen 2010-ig.

Hétfőn közműépítés miatt a Kálvin téren kezdődtek meg a munkák, áprilistól az egész teret lezárják, de a Fővám téri állomásépítés miatt is lesznek korlátozások.

A Kálvin téren a Vámház körúton a Kecskeméti utca felöli oldalon lezárták a parkolót, a Királyi Pál utcában sávlezárásra kell számítani. Az útlezárások menetrendjéről a metróberuházásért felelős DBR projektigazgatóság adott ki tájékoztatót.


A Kálvin téri ls a Fővám téri lezárás-menetrend térképpel, dátumokkal - klikk! (pdf)

Kálvin tér és környéke

  • Április 2-tól augusztus 21-ig a kiskörúti villamosok (47, 49) a Lónyai utcáig közlekednek, a Deák térig pótlóbuszok viszik az utasokat
  • Április 5-től a Szabadság híd felől csak a BKV járművei közlekedhet a téren, azok is általában csak egy sávon (az autósok az Üllői út és a Kecskeméti utca felé kerülhetnek) egészen 2008 végéig

Fővám tér és környéke

  • Március 5-től a közgazdaságtudományi egyetem előtt a felsőrakparton részleges forgalomkorlátozás.
  • Májusban lezárják az alsórakpartot a Közraktár utcától a Belgrád raktpartig (kerülni autóval a Vámház körúton keresztül lehet majd)
  • Augusztus 21-től lezárják a Szabadság hidat, a 47-es villamos a budai 19-es vonalán közlekedik, a 49-est pótlóbuszok helyettesítik