Irtó rossz napja volt hétfőn a BKV-nak

2007.07.09. 17:31
Nagyon rá járt a rúd a hét első napján a Budapesti Közlekedési Vállalat ZRt-re, máskor egy hét alatt történik annyi baleset, mint most pár óra alatt.

Este a 6-os villamos elgázolt egy gyalogost a Nyugati téren. A Combino fellökte a járókelőt, aki szerencsére nem került a kerekek alá, de így is mentőt kellett hozzá hívni. Az Oktogon és Moszkva tér között villamospótló buszokat kellett indítani, a baleset miatt komoly torlódás alakult ki.

Meggyulladt egy 14-es villamos a káposztásmegyeri Óceánárok utcai megálló közelében hétfő délután. A tűzoltók ugyan kivonultak a helyszínre, de beavatkozniuk nem kellett, a villamos vezetője poroltóval eloltotta a lángokat. A tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt. A csehszlovák gyártmányú Tátra villamosban feltehetően a vezetékek gyulladtak meg, személyi sérülés nem történt, tájékoztatta az Indexet a tűzoltóság.

A BKV fődiszpécsere elmondta, egyelőre nem tudják a hiba okát, a fék forrósodhatott fel, vagy a vezetékekben keletkezhetett rövidzárlat.

Általában buszok szoktak kigyulladni a budapesti tömegközlekedésben: egy időben folyton tüzet fogtak az Ikarus gyár első alacsonypadlós típusai, a 412-esek.

Rossz nap

A budapesti tömegközlekedésre rájárt a rúd hétfőn: délelőtt egy metrószerelvény első kocsija siklott ki a Deák téren, ezért több órán keresztül az egész vonalon metrópótlók közlekedtek. A kisiklott szerelvény egy több mint 30 éves orosz gyártmány.

Egy karambol is történt hétfő délután: a 18-47-es villamospótló járat és a 14-es autóbusz ütközött össze a Tétényi út és a Bartók Béla út kereszteződésében. A balesetben egy utas könnyebben megsérült. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.  • Hírek
  • Hírek