Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irtó rossz napja volt hétfőn a BKV-nak

2007.07.09. 17:31
Nagyon rá járt a rúd a hét első napján a Budapesti Közlekedési Vállalat ZRt-re, máskor egy hét alatt történik annyi baleset, mint most pár óra alatt.

Este a 6-os villamos elgázolt egy gyalogost a Nyugati téren. A Combino fellökte a járókelőt, aki szerencsére nem került a kerekek alá, de így is mentőt kellett hozzá hívni. Az Oktogon és Moszkva tér között villamospótló buszokat kellett indítani, a baleset miatt komoly torlódás alakult ki.

Meggyulladt egy 14-es villamos a káposztásmegyeri Óceánárok utcai megálló közelében hétfő délután. A tűzoltók ugyan kivonultak a helyszínre, de beavatkozniuk nem kellett, a villamos vezetője poroltóval eloltotta a lángokat. A tűzoltók átvizsgálták a szerelvényt. A csehszlovák gyártmányú Tátra villamosban feltehetően a vezetékek gyulladtak meg, személyi sérülés nem történt, tájékoztatta az Indexet a tűzoltóság.

A BKV fődiszpécsere elmondta, egyelőre nem tudják a hiba okát, a fék forrósodhatott fel, vagy a vezetékekben keletkezhetett rövidzárlat.

Általában buszok szoktak kigyulladni a budapesti tömegközlekedésben: egy időben folyton tüzet fogtak az Ikarus gyár első alacsonypadlós típusai, a 412-esek.

Rossz nap

A budapesti tömegközlekedésre rájárt a rúd hétfőn: délelőtt egy metrószerelvény első kocsija siklott ki a Deák téren, ezért több órán keresztül az egész vonalon metrópótlók közlekedtek. A kisiklott szerelvény egy több mint 30 éves orosz gyártmány.

Egy karambol is történt hétfő délután: a 18-47-es villamospótló járat és a 14-es autóbusz ütközött össze a Tétényi út és a Bartók Béla út kereszteződésében. A balesetben egy utas könnyebben megsérült. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.