Szerencsejátékba kezd a XVIII. kerületi önkormányzat

2007.07.25. 22:11
Játéktermek indításával kíván többletforrásokat bevonni az óvodák és iskolák üzemeltetésébe a XVIII. kerületi önkormányzat. Az alpolgármester szerint így évi 40 millió forinttal többet fordíthatnak az oktatásra.

Pénznyerő automaták telepítésére jogosult céget alapított a Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzat vagyonkezelő cége, közölte az Infó rádióval a XVIII. Kerületi alpolgármestere.

Az így befolyt, évi akár 40 milliós osztalékot az óvodák és az iskolák fejlesztésére kívánják fordítani, mondta Sándor László.

A lépéshez az is kellett, hogy az önkormányzt képviselőtestülete módosítsa a kerület városépítészeti szabályzatát, ami eddig tiltotta pénznyerő automaták elhelyezését. Most már a bevásárlóközpontokban is lehet automatákat üzemeltetni.

Jelenlegi négy helyen működik játékgép, míg a módosítással 25 helyszínben maximalizálták a pénznyerő automaták telepítését. Az önkormányzat tulajdonában lévő vagyonkezelő cég más befektetőkkel közösen hozott létre egy társaságot játéktermek üzemeltetésére.