Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Embert próbáló sorok a BKV-pénztárak előtt

2007.11.06. 15:13
A BKV teljes létszámban üzemeltette a pénztárakat, mégis kígyóztak a sorok a november eleji bérletláz idején.

A szokottnál is nagyobb sorok kígyóznak a BKV jegypénztárak előtt. A szokásos 5-6-ai rohamot feltehetően az is fokozza, hogy többen vesznek bérletet a jegyellenőrzés szigorítása és a zord idő beköszönése óta. Több pénztárablak azonban nincs vagy nem nyílt meg az utasok előtt, az automaták pedig - ha működnek egyáltalán - csak jeggyel szolgálnak.

Kedd délután már kisebb volt a sor

Hétfőn és kedden az Index több tömegközlekedő munkatársa "félórás", "negyvenméteres" sorokra panaszkodott az Újpest-központnál, az Astorián, a Deák téren és a Ferenc körútnál. (Az Örs vezér téri állomáson pedig továbbra sem lehet jegyet venni.)

A tömeg ráadásul nem is csúcsidőben fogadta őket, este nyolckor és délben is tömegek vártak a jegyvásárlásra. Hétfőn késő délután több helyen konkrétan a sor vége elérte az aluljáró másik végét. Több sorban álló véleménye volt, hogy amikor a pénztárablakok számát kikalkulálták, még sokan blicceltek, kevesebben vettek jegyet, bérletet.

Mintha a nagy forgalmú állomásokon lévő egy-két pénztárablak kapacitása nem tudjná kielégíteni a jegy- és bérletvásárlók igényeit. A BKV szerint viszont nem az utolsó pillanatra kell hagyni a bérletvásárlást, a négynapos ünnep alatt is nyitva voltak, teljes létszámban üzemeltek a pénztárak.

Bérletet csak a legnagyobb csomópontokban, metróállomásokon működő BKV-pénztárban lehet kapni, újságosnál, automatánál nem.