Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kigyulladt egy BKV-busz, egy másik elfüstölt

2009.04.06. 14:01 Módosítva: 2009-04-06 14:01:26

A BKV közleménye szerint hétfő 9 óra 8 perckor a 250-es járaton eddig ismeretlen okból kigyulladt egy Ikarus 412-es autóbusz a Hittérítő utca 15-17. előtt. A busz vezetője időben észrevette a motortérben keletkezett tüzet, leszállította az utasokat és poroltóval megkezdte az oltást. Ennek köszönhetően személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt át az utastérre. Végül a tűzoltók oltották el a lángokat. A járműben jelentős kár keletkezett.

Az Index úgy tudja, a BPI-021-es rendszámú jármű az elmúlt napokban többször is volt szervízben gázolajcső-törés miatt. Kérdésünkre, hogy ez közrejátszott-e a balesetben, a BKV úgy válaszolt: a tűz keletkezésének okát szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják.

Az Index úgy tudja, hogy délután három órakor a BPI-022-es rendszámú 98-as busz szintén lerobbant a Ferihegyi úton. Ennek a busznak az üzemanyagcsöve durrant el. Ezt meg lehetett állapítani, a sofőr ugyanis a füstöt észlelve áramtalanította a járművet, így sikerült megelőzni a tüzet.