Újra jár a Budavári Sikló

2009.04.27. 15:23

Mától ismét menetrendszerűen közlekedik a Clark Ádám teret és az egykori királyi rezidenciát összekötő Budavári Sikló, áll a BKV Indexnek küldött közleményében. A március 16 és április 26 között elvégzett – a megszokottnál hosszabb ideig tartó - karbantartási munkák során a gépészeti berendezések szokásos évi nagyfelújítása mellett műszerrel bemérték és ellenőrizték a szállítókötelet, valamint a biztonsági fékberendezéseket is. A hidraulikus berendezések is megújultak.

A Sikló pályája és a kocsik műszaki helyreállítása mellett a járműveket újrafényezték. Cserélték a faburkolatokat, az üléseket, a kapaszkodókat is.

A 2009. évi felújítások ősszel folytatódnak. A fővárosi önkormányzat közlekedési ügyosztálya és a BKV Zrt. által közösen meghatározott időpontban kezdődik a támfalak, az épületek valamint az elektromos berendezések – a vezérlés, a szabályozás – felújítása. A felújítás folytatásának finanszírozásáról hétfőn tárgyalt a fővárosi kabinet is.

A Budavári Sikló évi mintegy 600 ezres utazóközönsége nagyrészt a Magyarországra látogató külföldiekből áll. A Budai Vár turista-látványossága a hét minden napján reggel 7.30 és este 22.00 óra között üzemel, a felnőttek 800 forintért (oda-vissza érvényes jegy vásárlása esetén 1400 forintért), a gyermekek 500 forintért (oda-vissza érvényes jegy vásárlása esetén 900 forintért) vehetik igénybe. 14-18 évesek 10 fő felett 500, oda-vissza pedig 900 forintért utazhatnak a Siklóval, amely kocsinként egyszerre 24 főt tud szállítani.