Megvan a Margit híd felújításának tervezője

2009.05.04. 06:42

A Főmterv'TT Zrt. vezette konzorcium tervezheti a budapesti Margit híd felújítását és a kapcsolódó közlekedési rendszer fejlesztését, és végezheti a tervezői művezetés feladatait - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyertes konzorcium tagjai: MSC Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft., CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt., Pont-TERV Mérnöki Tervező és Tanácsadó Zrt., és a konzorciumot vezető Főmterv'TT Zrt.

Az ajánlatkérő Budapest Főváros Önkormányzata nettó 395 millió forintra becsülte a tervezési díjat, a nyertes nettó 350 millió forintért vállalta a munkát.

A híd hossza 840 plusz 90 méter, a főhíd szélessége 27,30 a szárnyhídé pedig 13,20 méter. A híd teljes felülete 24 ezer négyzetméter.

Az első ütemben az ideiglenes forgalomtechnikai, az állványozási, az ideiglenes villamosforgalmi, valamint az északi híd-fél felújítási terveit kell szállítania a nyertesnek.

A második ütemben pedig a déli híd-fél felújítási, az aluljárók és a szárnyhíd, valamint a vágányok felújítási terveit, továbbá a végleges forgalomtechnikai tervet kell elkészíteni.