Passat blokkolta a villamosforgalmat Budán

2009.05.14. 15:50

Húsz percig álltak a 18-as, 41-es, és 47-es villamosok egy sínre parkolt gépkocsi miatt a Fehérvári úton a Bocskai úti kereszteződésnél. Az alábbi fotókat olvasónk küldte be, mint írta „annak a szimpatikus úriembernek a Passatjáról, aki elállta az utat a Bocskainál, és oda-vissza megállt minden.”

Erős János, a BKV fődiszpécsere az Indexnek elmondta, hogy a sínre parkolt gépkocsi miatt 12 óra 33 perctől 12 óra 55 percig álltak a villamosok a Fehérvári úton. A BKV az akadály miatt buszokkal pótolta a szerelvényeket a Bocskai út és Albertfalva kitérő között.

A VW Passat tulajdonosa sokáig nem akart előbújni, még a hangosbeszélőn történő felszólításra sem, ám végül, amikor a rendőrség is intézkedni kezdett, megérkezett.

Erős János szerint a BKV-nak többletköltséget okozott a pótlás megszervezése, az üzemanyag, a munkaköltség, és az utasok bosszúsága sem elhanyagolható szempont ilyen esetekben. A BKV várhatóan eljárást kezdeményez az ügyben az autós ellen.

Mint a képet beküldő olvasónk írta, „bár büntetőjogból kamu elővizsgán kaptam csak négyest, de remélem jól gondolom, hogy ez azért kimeríti a közérdekű üzem működésének megzavarását, BTK 260.§ (7). Ha nem, akkor meg kár, hogy senki se verte meg.” Az Index mindenesetre figyelemmel kíséri, indít-e eljárást a rendőrség az autós ellen, és ha igen, milyen eredménnyel.