Új budapesti vécék épülnek a csatornadíjból

2009.05.14. 15:01

A fővárosi közgyűlés döntésének értelmében ismét a Fővárosi Csatornázási Művekre bízzák a budapesti nyilvános illemhelyek üzemeltetését, az illemhely-hálózat gyors és jelentős fejlesztését, áll a városüzemeltetési főpolgármester-helyettesi sajtóiroda közleményében.

Az eddig az illemhelyekkel foglalkozó IL-NET Kht. üzletrészének értékesítésével kapcsolatos döntés elfogadásával a nyilvános illemhelyek Európai Uniós normáknak megfelelő működtetését és fejlesztését a Fővárosi Csatornázási Művek kapta feladatul.

A fővárosi önkormányzat ezzel a döntésével mentesül a kht. számára eddig (a tavalyi évben mintegy 60 millió forintnyi) támogatásként biztosított költségek terhe alól. A Fővárosi Csatornázási Művek ugyanis a jövőben saját forrásból fogja biztosítani a működtetésre szolgáló fedezetet.

A Fővárosi Csatornázási Művek haladéktalanul megkezdi a jelenlegi helyzet részletes felmérését, és ennek ismeretében stratégiai tervet készít a fővárosi nyilvános illemhelyek üzemeltetésének fejlesztéséről, érezhető javításáról.

A szolgáltatás műszaki színvonala és működtetési hatékonysága a Fővárosi Csatornázási Művek erős műszaki-technikai adottságainak köszönhetően biztosított. Az IL-NET Kht. által eddig ellátott tevékenységek nagyobb rendszerbe történő integrálása tervezhető megtakarításokkal jár, ami a rendszer további fejlesztésére fordítható.