Bedugult Buda a rakpartlezárás és az eső miatt

2009.06.23. 11:50 Módosítva: 2009.06.23. 11:50

Útlezárások és forgalomkorlátozások nehezítik a közlekedést Budán, a Margit híd közelében a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna, valamint az új Üstökös utcai csomópont építése miatt. Az esős idő erre csak rátett egy lapáttal, mivel sokan ülnek autóba a rossz időjárás miatt, így jóval több autó van az utakon. Információink szerint több budai fő közlekedési útvonalon a megszokottnál jóval tovább tart, míg autóval eljut valaki a céljához, például másfél órába is telhet míg az autósok eljutnak mondjuk a Flórián tértől a Móricz Zsigmond körtérig.

Június 21-én, vasárnap ugyanis lezárták a Budai alsó rakpartot a Margit hídtól dél felé, a Halász utcáig gázvezeték-építés, valamint aszfaltozás miatt. Az útlezárás ideje alatt mind az északi, mind a déli irányba közlekedő autósok a Halász utcai le- és felhajtót kell használják. A lezárás a tervek szerint augusztus 1-jéig tart. A Margit hídtól északi irányban ezután is le lesz zárva a rakpart a munkák miatt és csak szeptember második felétől lesz teljes hosszában újra járható a Budai alsó rakpart.

Június 21-től ugyancsak augusztus 1-jéig sávlezárások és forgalomterelések nehezítik a közlekedést az Árpád fejedelem útján, mert az Üstökös utca vonalában elkezdődött egy új közlekedési csomópont építése. A forgalomkorlátozás ideje alatt az eredetileg 2-szer 3 sávos Árpád fejedelem útján északi irányban csak egy, déli irányban két sáv járható. Üstökös utcában csatornaépítés miatt már múlt hét szerdán sávszűkítés lépett életbe: megszűnt a parkoló sáv, mert a forgalmat erre a sávra terelték. A lezárás várhatóan július 8-ig tart.

Hétfőn elkezdték a budai felső rakpartról a Margit hídra vezető felhajtó, azaz a Liptay utca helyreállítását is. Első ütemben a parkoló sávot és az épületek felőli sávot foglalják majd el, második ütemben megnyitják ezeket a helyreállított sávokat, és a fennmaradó, Duna felőli sávon dolgoznak majd. A forgalomkorlátozás a tervek szerint július közepéig tart.

A forgalmi dugók elkerülésére egy megoldás lehet, ha egy pesti elkerülőutat választ az autós, azaz áthajt Pestre, majd vissza Budára.