Bizonytalan, mikor nyit az uszálystrand

2009.07.13. 14:39 Módosítva: 2009.07.13. 14:41
Az ötödik ellenőrzés után talán keddtől lehet strandolni a Petőfi térnél.

Egyelőre ne induljanak el vállukra vetett törülközővel és hűtőtáskával a Duna-partra. A Petőfi térnél kikötött uszálystrand ugyanis hétfőn sem ment át a hatósági vizsgákon. A projekt vezetője, Horváth Éva szerint „99 százalék, hogy kedden kinyitnak."

Képek az uszálystrandról

Ahogy arról beszámoltunk a pesti rakparton két bárkából és egy uszályból álló, úszó strandot kötöttek ki, ahol a Dunában, de mégis tiszta vízben lehet majd úszkálni. A strand a tervek szerint pénteken nyitott volna meg, de a hatóságok további vizsgálatokat tartottak szükségesnek.

Horváth Éva elmondta, hogy a sorozatos vizsgálatokra azért került sor, mert teljesen új kezdeményezésről van szó, és a hatóságok is a helyszínen fogalmaznak meg új kívánalmakat. Most vetődött fel, hogy a hajók közti másfél centis rés miatt sárga szalagot kell felragasztaniuk a padlóra figyelmeztetésül.

A vízminták már átmentek a teszten. Ott az volt a probléma, hogy a mintát először az építés helyén vették, az ÁNTSZ pedig úgy vélte, a szállítás közben is kerülhetett szennyeződés a medencébe, így újabb tesztet kellett végezni a végcélnál.

Ha minden a tervek szerint megy, akkor a létesítmény kedden délelőtt nyílik meg.