Meghallgatták Kocsis Istvánt

2009.07.27. 17:55 Módosítva: 2009.07.28. 00:42


A BKV felügyelőbizottsága meghallgatta Kocsis István vezérigazgatót, aki az elmúlt hetekben, az MVM Zrt-vel kapcsolatban megjelent hírek miatt állt a testület elé.

Székely Gábor, a BKV Zrt. felügyelőbizottságának elnöke közleményt juttatott el a meghallgatásról az Indexnek. A közlemény szerint a testület meghallgatta a vezérigazgató tájékoztatását a személyét illető, általa sajtóvádaskodásoknak minősített médiahírekkel kapcsolatban

Székely Gábor átvette a vezérigazgató írásos nyilatkozatát is, ami szerint Kocsis István személyesen semmilyen hatósági eljárásban nem érintett. Szintén átvette a vezérigazgatótól azokat a közhiteles okmányokat, melyek bizonyítják, hogy feleségének nincs köze a Jadran nevű céghez.

A közlemény szerint a felügyelőbizottság tudomásul vette, hogy a vezérigazgató az általa alaptalannak minősített sajtóvádakkal kapcsolatban peres eljárást indított.

Az ülésen résztvevők tájékoztatása szerint a vezérigazgató az Indexet, a Világgazdaságot és a hírextra.hu-t perelte be. (Az Index eddig nem kapott semmilyen értesítést peres eljárás elindulásáról.)