Olivér
5 °C
8 °C

Szuperkontroll csoport megy a BKV-garázsba

2010.01.05. 14:58 Módosítva: 2010-01-05 14:58:10

Úgy értesültünk, hogy a BKV szuperkontroll csoportokat hoz létre, amelyek szerda üzemkezdettől kivizsgálják majd, hogy valósak-e azok az indokok, amelyek alapján a buszvezetők nem állnak ki a hibásnak talált buszokkal a garázsból.

Úgy tudjuk, hogy a BKV vezetése megelégelte a vitát azokkal a buszsofőrökkel, akik reggelente nem állnak ki járműveikkel a garázsból, különböző - gyakran egészen kicsi - hibákra hivatkozva. Ezért szuperkontroll csoportot hoz létre, amely üzemkezdetkor átvizsgálja a hibás buszokat.

Ha a vizsgálat során kiderül, hogy a sofőr például egy olyan indexbúra hiányára hivatkozik, ami előző nap este beálláskor még megvolt, akkor felelősségre vonják a járművezetőt. A csoport elsősorban a dél-budai és dél-pesti garázsokba megy.

A cég délutáni közleményéből kiderül, hogy a BKV-nál a keddi munkanap is csökkentett járműkiadással – hozzávetőleg 270 autóbusszal kevesebbel –  indult. A fennakadások elsősorban a dél-budai és a dél-pesti területek közösségi közlekedését érintették.

A várakozási időt járműátcsoportosítással és alvállalkozók nagyobb mértékű bevonásával próbálták lerövidíteni. Így, ha késéssel is, de minden viszonylaton közlekedtek a járatok.

Nemes Gábor, a szakszervezeti sztrájkbizottság vezetője az elképzelésre reagálva elmondta, hogy a csoportot szerinte nyomásgyakorlásra használja a menedzsment. Reméli, hogy az ellenőrök a buszok mellett a dolgozók fagyos, füstös munkakörülményeit is megvizsgálják. A szakszervezeti vezető szerint a lépés a BKV vezetését minősíti, ami még mindig nem a valós problémára keresi a választ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?