Vadásszon dolgozó BKV-ellenőrt!

2010.01.14. 11:28

Tucatnyi olvasónk számolt be arról, hogy a sztrájk kezdete óta kevés ellenőrt látni a metrómegállóknál, villamosokon, buszokon, akit láttak, az sem ellenőrzött, főleg nem bírságolt. Annál több biztonsági őr, rendőr álldogál, főleg a metróállomásokon. A BKV hivatalosan cáfolja, hogy utasította volna az ellenőröket a semmittevésre. Ha talál ilyet, fotózza le, küldje be az Indexnek és nyerjen!

A BKV hivatalosan nem adott ki semmi olyan utasítást az ellenőreinek, hogy a sztrájk ideje alatt ne ellenőrizzék az utasokat, ez az érdekei ellen lenne, mondta az Indexnek Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója.

a01

Ennek ellenére az olvasók és az újságírók tapasztalata alapján úgy tűnik, mintha az ellenőrök mégsem dolgoznának. Ezért felhívjuk az olvasók figyelmét, ha látnak munkáját végző BKV-ellenőrt a sztrájk alatt, aki ráadásul még bírságolásra is hajlamos, fotózzák le, küldjék be az, Indexnek, és nyerjenek. A beküldők nagyértékű 10 darabos gyűjtőjegyet kapnak.

Ha az ellenőrök el is bújtak, annál több biztonsági embert és rendőrt látni a BKV járatain és a metrómegállókban. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta, hogy csütörtök délelőtt a metrómegállók bombafenyegetései miatt volt több rendőr a szokásosnál.

Egyébként pedig a sztrájk kezdete óta a rendőrség minden nagyobb forgalmű metrómegállót biztosít néhány emberrel. Egyrészt a lehetséges konfliktusok megelőzése érdekében, másrészt mert a nagyobb tömeg nagyobb számban vonzza a bűnözőket, például a zsebtolvajokat.

bkvsztrajk3 05

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke elmondta, tudomása szerint a cég biztonsági őrei fokozottan figyelnek a nem sztrájkoló alkalmazottakra, így a metró- , villamos-, valamint a troli- és a HÉV-vezetőkre.

a02

A legforgalmasabb villamosvonalon, a 6-oson a biztonsági őrök a járművekre is felszállnak, és a vezetőfülke mögött vigyázzák a rendet. Gulyás Attila szerint a szokásosnál nagyobb létszámban vannak jelen a metróaluljárókban és azok környékén a rendőrség járőrei is.

Egy olvasónk jelezte eddig, hogy a sztrájk miatt nem vett új bérletet a napokban lejárt régi helyett, és találkozott a HÉV-en egy ellenőrrel, aki igazoltatta. Arról nem írt, hogy az ellenőr megbüntette volna.