Jolán
2 °C
4 °C

Vadásszon dolgozó BKV-ellenőrt!

2010.01.14. 11:28

Tucatnyi olvasónk számolt be arról, hogy a sztrájk kezdete óta kevés ellenőrt látni a metrómegállóknál, villamosokon, buszokon, akit láttak, az sem ellenőrzött, főleg nem bírságolt. Annál több biztonsági őr, rendőr álldogál, főleg a metróállomásokon. A BKV hivatalosan cáfolja, hogy utasította volna az ellenőröket a semmittevésre. Ha talál ilyet, fotózza le, küldje be az Indexnek és nyerjen!

A BKV hivatalosan nem adott ki semmi olyan utasítást az ellenőreinek, hogy a sztrájk ideje alatt ne ellenőrizzék az utasokat, ez az érdekei ellen lenne, mondta az Indexnek Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója.

a01

Ennek ellenére az olvasók és az újságírók tapasztalata alapján úgy tűnik, mintha az ellenőrök mégsem dolgoznának. Ezért felhívjuk az olvasók figyelmét, ha látnak munkáját végző BKV-ellenőrt a sztrájk alatt, aki ráadásul még bírságolásra is hajlamos, fotózzák le, küldjék be az, Indexnek, és nyerjenek. A beküldők nagyértékű 10 darabos gyűjtőjegyet kapnak.

Ha az ellenőrök el is bújtak, annál több biztonsági embert és rendőrt látni a BKV járatain és a metrómegállókban. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta, hogy csütörtök délelőtt a metrómegállók bombafenyegetései miatt volt több rendőr a szokásosnál.

Egyébként pedig a sztrájk kezdete óta a rendőrség minden nagyobb forgalmű metrómegállót biztosít néhány emberrel. Egyrészt a lehetséges konfliktusok megelőzése érdekében, másrészt mert a nagyobb tömeg nagyobb számban vonzza a bűnözőket, például a zsebtolvajokat.

bkvsztrajk3 05

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke elmondta, tudomása szerint a cég biztonsági őrei fokozottan figyelnek a nem sztrájkoló alkalmazottakra, így a metró- , villamos-, valamint a troli- és a HÉV-vezetőkre.

a02

A legforgalmasabb villamosvonalon, a 6-oson a biztonsági őrök a járművekre is felszállnak, és a vezetőfülke mögött vigyázzák a rendet. Gulyás Attila szerint a szokásosnál nagyobb létszámban vannak jelen a metróaluljárókban és azok környékén a rendőrség járőrei is.

Egy olvasónk jelezte eddig, hogy a sztrájk miatt nem vett új bérletet a napokban lejárt régi helyett, és találkozott a HÉV-en egy ellenőrrel, aki igazoltatta. Arról nem írt, hogy az ellenőr megbüntette volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?