Szombat délután nem érdemes a belvárosban autózni

2010.04.22. 16:19

Szombat délután 3-kor kezdődik a Critical Mass biciklis felvonulás Budapest belvárosában, a délutáni órákban sok lezárásra és torlódásra kell számítani. A rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan több tízezer kerékpáros vesz részt, a babakocsisoknak is külön felvonulást tartanak.

A szervezők azt javasolják az autósoknak, hogy a felvonulás idején kerüljék el a belvárost. A villamosok menetidejében jelentős csúszás nem várható, de a buszok lassabban, helyenként kerülő úton járnak majd, így érdemes inkább a villamos és metróvonalakon utazni.

A belvárosi hidak közül délután 3 és fél 6 között az Erzsébet híd pesti irányban, illetve a Lánchíd mindkét irányban le lesz zárva. A főbb útvonalak közül Pesten az Andrássy út, pesti alsó rakpart, Teréz és Szt. István körút, Budán a felső rakpart, a Fő utca, az Attila út, a Krisztina körút és a Hegyalja út nem, vagy csak rendkívül lassan lesz járható. A Hősök terén, az Erzsébet körúton, a Szabadság és Petőfi hídon torlódás várható.


Nagyításhoz klikk ide!

A felvonulással járó dugókat észak-déli irányban a budai alsó rakparton és a Váci út - Bajcsy Zs. út - Károly krt. útvonalon, kelet-nyugati irányban az Árpád- és Lágymányosi hídon lehet elkerülni. Javasolt kerülő út még az Alkotás út és a Hungária körút. A fenti térképen a piros vonallal jelzett útvonalak helyett érdemes a zölddel jelzetteket használni.