Felújítják a Budakeszi utat

2010.06.25. 14:00
A II. kerületi Budakeszi úton folytatódik a fővárosi önkormányzat útfelújítási programja hétfőn. A rekonstrukció egy hónapig tart és körülbelül 120 millió forintba kerül. A kivitelezés ideje alatt mindkét irányban mehet majd a forgalom, de legfeljebb 30 km/órás sebességgel lehet haladni és tilos lesz a parkolás.

A Budakeszi út több mint egy kilométeres szakaszon, a Hűvösvölgyi út és a Kuruclesi út között újul meg. A többi felújításhoz hasonlóan itt is lebontják a régi útburkolatot és két rétegben újraaszfaltozzák a pályát. Átépítik a szegélyeket, felújítják a járdát és akadálymentesítik a kereszteződéseket. A szakaszra eső buszmegállókat is újjáépítik, a Budakeszi út-Hűvösvölgyi út csomópontban pedig buszsávot alakítanak ki.

A munkálatok ideje alatt mindkét irányban mehet majd a forgalom, de sávszűkítések, szakaszos lezárások lesznek. Ezalatt 30 km/órás sebességkorlátozás és parkolási tilalom lesz. A felújítás a tervek szerint július 27-ig tart.

A II. kerületben egyébként idén az első ütemben tizenegy útszakasz újul meg. Jelenleg is tartanak a munkálatok a Tölgyfa utcában és a Törökvész úton, és befejeződött a Hímes, az Ördögárok, a Honfoglalás és a Kerekhegyi utca rekonstrukciója. Augusztus közepéig hasonló munkálatokat végeznek majd az Alsó Törökvész úton, a Kelemen László utcában, a Négyrét utcában és a Fazekas utca-Horváth utca területén.