Egy hónapig csak fél úton jár a 4-6-os

2010.07.21. 12:16 Módosítva: 2010.07.21. 12:30
Felújítják a villamospályát a Blaha Lujza tér és a Móricz Zsigmond körtér/Fehérvári út között, ezért augusztus 19-ig pótlóbuszok viszik az utasokat ezen a szakaszon.

Szombattól augusztus 19-ig villamospótló buszok közlekednek a 4-6-os villamosok helyett a Móricz Zsigmond körtér-Blaha Lujza tér, illetve a Fehérvári út-Blaha Lujza tér közötti szakaszokon, mert felújítják a villamospályát. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között ez idő alatt is villamosok szállítják az utasokat.

A 4V és a 6V jelzésű pótlóbuszokra a 906-os éjszakai járat megállóiban lehet felszállni, kivéve a Ferenc körúti Petőfi híd irányú, illetve a Baross utcai mindkét irányú megállókat, ahol augusztus 3-ig a villamos peronjánál állnak meg a pótlóbuszok. Augusztus 4-től itt is a 906-os autóbusz megállójában állnak meg a járművek.

A felújítás során csaknem 3200 méternyi sínt, három váltót és egy vágánykereszteződést is kicserélnek. A vágányzár alatt vágánykapcsolatot építenek be az Üllői úti megállóhoz, így a jövőben kisebb szakaszon lesz szükség autóbuszos pótlásra, közölte a BKV.

Felújítják a Keresztúri és a Németvölgyi utat

A Főpolgármesteri Hivatal két útfelújításról számolt be. A héten megkezdik a Keresztúri út és a Németvölgyi út rekonstrukcióját. Előbbit a Hajdúcsárda utca és a XVII. kerület határa, utóbbit a Bürök utca és a Királyhágó tér között teszik rendbe. Mindkét útvonalon félpályás útlezárásra kell számítani. A felújítások összköltsége 138 millió forint, a kivitelező a Colas Út Zrt.