Leszűkül az Üllői út és a Baross utca

2010.08.12. 15:25 Módosítva: 2010.08.12. 15:28
Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani az Üllői úton és a Baross utcában, mert még három szakaszon zajlanak a tehermentesítő gyűjtőcsatornák építési munkálatai.

Az Üllői út alatt csütörtökön kezdődött el a IX. kerületi Thaly Kálmán utcában, valamint a VIII. kerületi Szigony utcában épülő csatornaszakasz összekötése: a kivitelezés első szakaszában a Thaly Kálmán utca és a Szigony utca között az Üllői úton mintegy 50 méteres szakaszon a két belső sávot lezárják, ezért mindkét irányban csak a szélső sávok lesznek használhatók, olvasható a Fővárosi Önkormányzat közleményében.

Ezt követően a Thaly Kálmán és az Üllői út, valamint a Szigony utca és az Üllői út találkozásánál zárják le az Üllői utat az útpálya közepéig, itt sávelhúzásokra és forgalomterelések várhatók. Az Üllői utat érintő munkálatok előreláthatóan szeptember végéig tartanak.

A VIII. kerületben, a Baross utcában az eddigi két kivitelezési helyszín, a Losonci tér és a Kálvária tér között is megkezdődik a csatornafektetés, ezért itt is sávszűkítések, sávelhúzások lesznek; a Baross utcában szeptember végéig tartanak a munkálatok.

Továbbá a XIV. kerületben az Ajtósi Dürer soron az Ilka utcától a Hungária körútig, valamint a csatorna folytatásánál, a Mexikói úton is zajlik a kivitelezés; mindkét helyszínen sávszűkítésekre, terelésekre kell számítani augusztusban és szeptemberben.

Újbudán, a Sasadi úti tehermentesítő gyűjtőcsatorna Törökbálinti úti csomópontjának kiépítésével befejeződött az elmúlt közel egy évben hét helyszínen zajló kivitelezés a XI. kerületben. A X. kerületi Sibrik Miklós úton, a IX. kerületi Vágóhíd utcában, valamint a XIV. kerületi Tábornok utcában is elkészültek a csatornák.

A július végén elkészült Sasadi úti rész a beruházás során elkészült leghosszabb csatornaszakasz: itt több mint két kilométer új tehermentesítő gyűjtőcsatorna épült. A Vágóhíd utcában 1600 méter, a Sibrik Miklós úton és a Tábornok utcában közel 400-400 méter új csatorna épült meg július végére.