Buszhiány lehet a BKV-nál

2010.08.16. 08:16
A Blikk információi szerint a BKV-nál válságstáb alakult, mert félő, hogy ősztől nem tudnak annyi buszt állítani a forgalomba, amennyi szükséges.

Ősszel visszaáll a szokásos menetrend, a több utashoz több járműre van szükség, ráadásul a Margit hídi munkálatok miatt három hétre leállnak a 4-es, 6-os villamosok, írja a Blikk. A lap szerint erre nincs kapacitása a közlekedési társaságnak.

"Már az iskolakezdéssel is nagy bajok lesznek, és mi lesz, amikor több tucat busszal kell pótolni a villamost a Margit hídon", tette fel a kérdést Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője.

A BKV sajtóosztálya a Blikk kérdésére elismerte, hogy rosszabbodott a helyzet, hiszen az első fél évben húsz százalékkal több volt a meghibásodás, mint egy éve. Arra azonban kitérő választ adtak, hogy lesz-e elég buszuk ősztől.

"Mivel jelenleg még a tervezés szakaszában van a pótlás, pontos járműszámot nem lehet meghatározni: a különböző alternatívák más mennyiséget igényelhetnek" – írták.

Szombaton az egyik 148-as busznak menet közben esett ki a kereke Kispesten, a Báthory és az Ady Endre utca sarkán.